Varden

Å utfordre de som har makt er blant medienes aller viktigste oppgaver.

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

– Jeg syns media har hengt ut Ole Henrik Lia på feil grunnlag. Til tider har dere drevet med mobbing av en av Porsgrunns dyktigste politikere, sa Sigurd Juvik i et større intervju i Porsgrunns Dagblad i helgen. Påstanden fra foretaksom­me Juvik, først og fremst kjent som Baze-sjef, Uraedd-leder og Ap-politiker, er interessan­t på mer enn én måte. Juviks primaere innvending er at Lia «bare gjorde jobben sin som styreleder», at «det sto i hans instruks at han skulle lede Porsgrunn Utvikling som om det var et privat selskap» og at «han kun utførte et oppdrag som styreleder, i et system politikern­e har laget».

Det kan ikke vaere tvil om at Lia har vaert gjenstand for kritisk oppmerksom­het fra lokalpress­en. Det kan heller ikke vaere tvil om at Lia, som en av Porsgrunns mektigste politikere, må forvente dette. Å utfordre de som har makt er blant medienes aller viktigste oppgaver.

Det definerend­e øyeblikket i sakene om Porsgrunn Utvikling oppsto da Lia, som styreleder, selv søkte på jobben som selskapets toppleder – og ikke fikk den. Overfor Varden ville ikke Lia bekrefte eller avkrefte om han kom til å søke jobben, men dukket opp i søkerliste­n. Hans eget styre valgte en kandidat. Vi fikk dermed en situasjon der styreleder­en ikke bare måtte forholde seg til en person som fikk jobben han selv ville ha, men også et styre som vraket ham til den samme jobben. N åer Lia blitt byttet utmed n a e ring s livs mannen Bjørn Anker.

Vi applaudere­r debatten Juvik spiller opp til. Han har rett i at mediene ikke alltid setter seg like godt inn i alle saker. Det er imidlertid nokså friskt å ty til påstander om mobbing og vi er sterkt i tvil om denne saken er det riktige eksempelet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway