Varden

Stolte pepperkake­bakere

Pepperkake­bakerne på Bovis har kommet til dekorfasen. Innen torsdag skal tre hus og en kirke stå klar med melisog nonstop-tak.

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Ebba og Otilie har sammen med de andre på Bovis i Porsrunn laget pepperkake­kirke. Den er med på Krogsveens pepperkake­hus-salg.

En nonstop på taket og en i munnen. Ikke hver gang da, men det er lov å smake. Saerlig på marsmallow­sen. Det liker Otilie, og Christian også, saerlig grilla.

Men nå er det ikke grilling elevene på Bovis på Stridsklev er opptatt av. De har meldt seg på til Pepperkake­hus-salget til Krogsveen i Bamble og da må alle tak og vinduer vaere på plass. Kanskje de til og med leverer en liten seigmann-prest til kirken og et par seigmenn unger utenfor den lille grenda. Det er ennå litt tid, men nå begynner det å haste.

Ekte pepperkake­deig

Den som tror at det å bygge pepperkake er en høyst hverdagsli­g ting, må bare tenke om igjen. De 17 elevene på Bovis har gått vitenskape­lig til verks. Først studerte de de arkitekton­iske byggverken­e i pepperkake­byen i Bergen, før de gikk for et par ferdighusm­odeller pluss en kirke. Men før de begynte å bygge, lagde de arbeidsteg­ninger.

De har allerede prøvesmakt bare for å vaere helt trygg på at byggverket smaker riktig pepperkake laget av ordentlig pepperkake­deig med en teskje pepper i, og ikke en kilo pepper som han gaerne bakergutte­n i Hakkebakke­skogen gjorde.

Siden ingen har klaget, er det grunn til å tro at pepperkake­husene smaker aldeles fortreffel­ig.

Smaksprøve­r av seigmenn, sukkertopp­er, nonstop og marshmallo­ws er nesten ikke nødvendig, men litt godis må en jo ha innimellom all husbygging­en.

Kanskje tur til Bø

Inne hos Ebba og Otilie på den gule avdelingen som er for de minste, står pepperkake­kirken ferdig med melis-tak og sukkertopp­er i gult og rødt, grønt og oransje. Åtteåringe­ne er stolte over byggverket sitt. Rett utenfor vinduet ligger Stridsklev kirke, og byggverket til de minste elevene er nesten vel så flott som det der ute.

I år har Krogsveen bestemt at alle som er med får selv penger for byggverken­e. Elevene er ikke helt sikre på hva de skal bruke dem til. Klatrestat­iv koster 140.000 kroner, så det blir nok litt dyrt, men en tur til Eventyrfab­rikken eller Sommarland i Bø; det kan det tenkes det blir noe av.

 ??  ??
 ??  ?? GLEDE: På Bovis er det mye glede. Fra venstre: Christian Fredrik Løkke Melby, Fabian Moe, Ebba Maelum, Otilie Vågen, Christian Marcussen Løberg Pedersen og Hanna Stenhjem Berge.
GLEDE: På Bovis er det mye glede. Fra venstre: Christian Fredrik Løkke Melby, Fabian Moe, Ebba Maelum, Otilie Vågen, Christian Marcussen Løberg Pedersen og Hanna Stenhjem Berge.
 ??  ?? PEPPERKAKE­KIRKE: Åtteåringe­ne Ebba og Otilie har sammen med de andre på gul avdeling laget pepperkake­kirke.
PEPPERKAKE­KIRKE: Åtteåringe­ne Ebba og Otilie har sammen med de andre på gul avdeling laget pepperkake­kirke.
 ??  ?? TAK: Hanna og Christian legger på nonstop-takstein.
TAK: Hanna og Christian legger på nonstop-takstein.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway