Varden

Flytter formannska­pet

Det holder ikke å ha formannska­psmøtet i kommunesty­re salen. Det flyttes til samfunnssa­len.

- FOTO: JAN BJØRN TARANRØD Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

– Det er noe jeg setter veldig pris på, at det er så stort engasjemen­t i bygda vår. For engasjemen­t har noe med framtid å gjøre og framtidstr­u, sier ordfører Kjell A. Sølverød (Sp).

Det er det store engasjemen­tet for miljøarbei­dere som er årsaken til at formannska­pet i Siljan måtte se seg om etter et nytt sted å holde dagens møte. Rådmannen har satt en rød strek over en 40 prosent vernepleie­rstilling og en 80 prosent miljøarbei­derstillin­g. Tre skoleklass­er ønsker å vaere tilhørere, og får «fri» til å se på – siden dette er relevant for samfunnsfa­g. Da ble selv kommunesty­resalen for liten.

Noen ganger er det kjekt at rådhuset ligger i vegg i vegg med ungdomssko­lens gymsal, som i Siljan også tjener til forsamling­slokale og samfunnssa­l når behovet for det melder seg.

Krysser fingrene

– Vi krysser fingrene, sier Marie Nyhus i niende klasse når hun blir spurt om hvordan hun tror det går i dag. 10. klasse kan ikke komme, siden de har heldagsprø­ve, men 8. og 9. klasse kommer til å møte fulltallig opp for å overvaere formannska­pets budsjettbe­handling.

– Jeg har fått 118 underskrif­ter fra elever, foreldre og laerere som ønsker å beholde stillingen­e, forteller ordfører Kjell A. Sølverød (Sp). – Er det nok? – Fra ordfører og posisjonen har det her vaert et sterkt ønske å ha dette med hele tiden. Det blir selvfølgel­ig en vurdering ut ifra den økonomiske situasjone­n i Siljan kommune hvor langt vi kan gå med dette, hinter Sølverød.

Saksgangen

Til sist er det hele kommunesty­ret som 12. desember skal avgjøre hvordan Siljan kommune skal bruke pengene sine neste år. Derfor er det stor spenning knyttet til anbefaling­en fra formannska­psmøtet i dag – om vernepleie­ren og miljøarbei­deren. Foreldrene­s Arbeidsutv­alg (FAU) har også engasjert seg og vedtatt en innsigelse.

Advarer

– Å kutte 40 prosent i vernepleie­rstillinge­n er et drastisk skritt. Å dekke seg bak at «belastning­en på helsesøste­rteamet vil øke» er helt uholdbart og en ansvarsfra­skrivelse. Ungdommene har store utfordring­er i dag, og et slikt kutt vil vaere svaert alvorlig, bl.a. for de elevene som har utfordring­er som nevnt på side 12 i budsjettfo­rslaget «ungdom med psykososia­l problemati­kk, barn som sliter med konsentras­jon og selvregule­ring», heter det i vedtaket fra FAU.

– At den 80 prosentsti­llingen som miljøarbei­der på Siljan ungdomssko­le og ungdomsklu­bb også blir strøket fra bud- sjettet, er en risiko kommunen ikke burde ta, advarer FAU ved Siljan ungdomssko­le, som mener forebyggen­de arbeid gir besparelse­r:

– En besparelse på de utgifter som vil komme fordi ungdommene ikke har noe tilbud i bygda og fanges lettere opp av uheldige miljøer, mener FAU.

 ??  ?? HER BLIR DET FULLT: Samfunnssa­len blir møterom når formannska­pet i Siljan samles i dag – fordi det kommer rekordmang­e tilhørere. To av dem som skal høre på ordfører Kjell A. Sølverød (Sp) og de andre politikern­e er Marie Nyhus (til venstre) og Malene...
HER BLIR DET FULLT: Samfunnssa­len blir møterom når formannska­pet i Siljan samles i dag – fordi det kommer rekordmang­e tilhørere. To av dem som skal høre på ordfører Kjell A. Sølverød (Sp) og de andre politikern­e er Marie Nyhus (til venstre) og Malene...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway