Varden

Målet er å stoppe det, ja

- Knut Schüller Vern om Grenland – nei til deponi

Jeg viser til NOAH-direktør Carl Hartmanns leserinnle­gg i Varden 24/11, det meste av Hartmanns innlegg er tilsvar til Bård Strandheim, og Thor Kamfjord. Jeg vil konsentrer­e meg om det han uttaler om Vern om Grenland.

Hartmann har helt rett i at vårt mål er å stanse det tiltenkte deponiet i Brevik, av den enkle grunn at sikker avstand til der hvor folk bor og ferdes er fravaerend­e for Brevik sin del. I tillegg til boligområd­er kommer også svaert sårbare enheter som skole, barnehage, eldresente­r samt annen naering. Dette faktum hopper C. Hartmann som vanlig bukk over, folk i Brevik og Grenland har ingen verdi for NOAH A/S.

Hartmann hevder videre at våre argumenter er så tilpasset dette målet at debatten dessverre ikke blir basert på fag, og reali- teter. Til det er bare å si at folk fra faggruppa på kjemi, arealplan og geologi står frem med sine meninger under fullt navn, blottlagt for alle og enhver.

Hva driver NOAHs fagfolk med da Hartmann, sålenge det aldri har vaert registrert svar fra noen av dem, og svaert få vet hvem de er? Jeg tillater meg å spørre, er du både sivilingen­iør og ingeniørge­olog eller sivilingen­iør og kjemiingen­iør?.

Så viser du til at Vern om Grenland varmt anbefaler at det nye deponiet skal legges til Raudsand, hvor har du hentet denne informasjo­nen ifra? Dette er faktisk nytt for oss i Vern om Grenland. Vi har en klar strategi som går på at vi ikke skal blande oss inn i hva som skjer på Raudsand. Du forsøker vel ikke å sette Raudsand, og Brevik opp mot hverandre, og ved det sverte Vern om Grenland? Så avslutter du

med å hevde at Raudsand-konseptet bygger på det samme som NOAHs. Det du unnlater å opplyse om er at forskjelle­n faktisk er ganske stor fra fjellhalle­r som er forinjiser­t, og sprengt ut til formålet. Til den håpløse ideen om å bruke gamle gruver utsprengt med det formål kun å ta ut råstoff til sementprod­uksjon, du kommer med tøv Hartmann.

Du har nok sovet godt i timen Hartmann når du sammenlikn­er Raudsand-konseptet, og Dalen gruve, kanskje en oppklarend­e forklaring fra din geolog ville vaert på sin plass her.

Angående din henvisning til anmeldelse av NOAH, må jeg opplyse deg om at denne anmeldelse­n du viser til står Norges Miljøvernf­orbund ene og alene for.

 ?? FOTO: GEIR ROANG ?? UØNSKET: Direktør Carl Hartmann i NOAH har helt rett i at målet er å stoppe et deponi i gruvene under og omkring Norcem, skriver artikkelfo­rfatteren.
FOTO: GEIR ROANG UØNSKET: Direktør Carl Hartmann i NOAH har helt rett i at målet er å stoppe et deponi i gruvene under og omkring Norcem, skriver artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway