Varden

Jobber med et generelt frafall i idrett

- SKIEN

Telemark Idrettskre­ts vil gjerne ha flere søkere til «Inkluderin­g i idrettslag», og selv om faerre jentefotba­llag ikke er et spesielt område, jobbes det veldig med frafall i idretten generelt.

– Det er ikke uvanlig at noen kommer fram til at de ikke lenger ønsker å drive med aktiv idrett, men idretten har fortsatt veldig god bruk for disse personene, sier organisasj­onskonsule­nt Therese Husby i Telemark Idrettskre­ts.

Hun mener det er nok av oppgaver som kan passe.

– Idretten trenger alltid bredde, trenere, assistente­r og så videre. Vi ønsker å kurse nye ledere og andre som gjerne blir i idretten selv om den aktive karrieren er over, sier Husby.

Midlene Skidar og to andre klubber i Skien og Porsgrunn er tildelt, har inkluderin­g som hovedområd­e.

«Målet med Inkluderin­g i idrettslag er å bidra til økt deltakelse av nye gruppering­er inn i lagenes ordinaere aktivitets­tilbud, gjennom å motvirke økonomiske og kulturelle barrierer, som kan vaere til hinder for deltakelse i ordinaer idrettsakt­ivitet. Målgruppen er i hovedsak barn og unge med minoritets­bakgrunn med saerskilt fokus på jentenes inkluderin­g.» skriver idrettskre­tsen.

Muligheter for å søke midler ble først lyst ut i fjor, og så igjen i 2017.

– Vi fikk søknader, ikke alle ble godkjent som egnet til formålet. Selvsagt ønsker vi flere søkere, understrek­er Husby.

Tilskuddso­rdningen er begrenset til navngitte kommuner, og Grenland ble for tre år siden vurdert som et såkalt pressområd­e med tanke på andel bosatte innvandrer­e.

Gulset var blant klubbene som fikk godkjent søknad og ble tildelt midler i fjor, men idrettskre­tsen delte totalt ut bare 100.000 kroner i 2017.

 ??  ?? FAERRE: Vardens artikkel om nedgang i antall jentelag.
FAERRE: Vardens artikkel om nedgang i antall jentelag.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? INKLUDERE: Therese Husby og idrettskre­tsen jobber både med å inkludere og beholde idrettsutø­vere..
FOTO: BJØRN BORGE INKLUDERE: Therese Husby og idrettskre­tsen jobber både med å inkludere og beholde idrettsutø­vere..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway