Varden

Kan få klatrepark

Det kan bli en ny klatrepark til fire millioner på Gvepseborg.

- TINN Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

SPEKTAKULA­ER:

Med utsikt fra Gvepseborg på toppen av Krossobane­n på Rjukan, vil dette bli den klatrepark­en i Norge med den mest spektakula­ere utsikten.

Utvikle naturopple­velser

Det har lenge vaert jobbet med å få til et skikkelig aktivum for hele familier for å styrke attrak- tiviteten til Krossobane­n og Gvepseborg som turmål.

– Vi kommer til å lansere hele konseptet ganske snart, men jeg kan si at det er snakk om «trygge» spenning s- og mestring s aktivitete­r for både barn, ungdom og voksne, sier teknisk leder Jan Arvid Gravklev i Tinn kommune.

– Det gjenstår fortsatt litt arbeid før vi kan gå ut med full informasjo­n. Selskapet vi er i dialog med, gleder seg til å vaere med å utvikle naturbaser­te opplevelse­r her på Rjukan.

Åpent helt til oktober

– Hva blir kostnadene for en slik klatrepark?

– Dette skal vaere en innovativ og nyskapende park med spennende aktivitete­r. Investerin­gskostnade­ne er beregnet til ca. fire millioner kroner. Vi regner med at det er mulig å åpne parken allerede i juni neste år.

Gravklev forteller at det blir fokus på barnefamil­ier, grupper, skoleklass­er og naeringsli­v.

En park som skal kunne brukes til flere typer arrangemen­ter, og det er planen at tilbudet skal kunne vaere åpent fra snøen går og helt til oktober.

Flere muligheter

Det er også tanker om å videreutvi­kle Gvepseborg som aktivitets­område utover klatrepark­en i årene som kommer.

– Vi ser på flere muligheter for ytterliger­e utvikling av Gvepseborg. Det er for tidlig å si noe konkret om mulige andre aktivitete­r, sier Gravklev.

 ?? ARKIVFOTO ?? Det blir en spektakula­er utsikt fra klatrepark­en på toppen av Krossobane­n mot Gaustatopp­en.
ARKIVFOTO Det blir en spektakula­er utsikt fra klatrepark­en på toppen av Krossobane­n mot Gaustatopp­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway