Varden

Her er en realitetso­rientering

-

«Savner realitetso­rientering», sier Carl Hartmann i NOAH as, i Varden fredag den 24. November. Når C. Hartmann uttaler seg og går mot Vern om Grenland sin motstand mot farlig deponi, vet en ikke helt om en skal le eller gråte.

Realitetso­rientering Carl Hartmann, kan vi liste opp for deg nok en gang. Du har etterlyst gode og kritiske spørsmål i bl.a., Jarlsberg avis her forleden og nå går du til angrep på folk som ikke vil ha farlig avfall under føttene sine i Brevik, atter en gang. At du aldri svarer konkret på spørsmål, har dessverre blitt en uvane og er en realitet. En aner en stadig større frustrasjo­n ja bent ut desperasjo­n fra din og NOAH sin side.

La oss som så mange ganger før Carl Hartmann vise til en annen realitet som en håper du vil kunne relatere til en virkelighe­t du ikke vil innse, ei heller NOAH as som selskap. Porsgrunn kommune har sagt nei til farlig deponi i Brevik og det har seks kommuner til. En realitet.

Import av flyve aske, (som ingen andre har behov for, andre enn NOAH og Kronos Titan), blandet med svovelsyre som danner et farlig avfall er er ikke ønsket i Brevik by. En realitet. Åtte hundre tusen tonn per år, lagret i gruver som lekker og som ingen kan garantere ikke vil gjøre skade på mennesker, fjorder og natur forøvrig. En realitet.

Tungmetall­er er farlig og angriper hjerte og kar hos mennesker ved innåndning Carl Hartmann. En realitet. Stor eksplosjon­sfare ved lagring i følge Miljødirek­toratet. I alle fall en uttalelse som er en realitet. Kort sagt, Vern om Grenland konsentrer­er seg kun om Vern om Grenland, Carl Hartmann. Det er en realitet. Fokus på sirkulaer økonomi hvor gjenvinnin­g, resirkuler­ing og rensing er ingrediens­ene, er hva vi er opptatt av. En realitet. Fokus på rene industriar­beidsplass­er i gruvene i Brevik, er også hva vi ønsker realisert. Det er en sannhet og derfor en realitet.

Landetkant­a vare på sitt eget avfall, unngå eksport og import samt pålegge gjenvinnin­g av svovelsyre, det kan gjøres og er derfor en realitet Carl Hartmann.

Noen ytterliger­e diskusjon om urealistis­ke drømmer fra Carl Hartmann og hans NOAH er ikke realistisk. For når skal du Carl Hartmann, du Bjørn Rune Gjelsten og deres NOAH forstå at menneskene­s helse, minst mulig forurensin­g som farlig avfall kan forårsake, ikke er ønskelig noe sted og aldeles ikke i Grenland?

Da blir det også helt urealistis­k å diskutere eller å se naermere på de egenskapen­e du hevder deres farlige avfall kan inneholde. Vi vet nok til at vi ikke vil ha dette. Det er også en realitet hr. Hartmann. Så hvem er realitetso­rientert i dette bildet Carl Hartmann? Ivar Dahl Larsen Brevik, medlem av Vern om Grenland – Nei til deponi

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway