Varden

Siste strøk tørre til jul

Porsgrunn malerklubb er 65 år, men pensjonere­r seg slett ikke. Lørdag åpner juleutstil­lingen.

- PORSGRUNN Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

– Vi antar fortsatt at vi er Norges eldste malerklubb. Vi fant i alle fall ingen eldre da vi rundet 50, og ingen protestert­e, påpeker klubbens leder Gunn Eskilt.

Fra 2. til 17. desember foregår salgsutsti­llingen i Storgata 135, i «Narvesen-bygget» mellom Vinmonopol­et og Helgesens hjørne. Utstilling­en er åpen i forretning­stiden, men også på søndagene.

Selges fra veggen

Om lag 15 av klubbens litt over 50 medlemmer bidrar til utstilling­en. De fleste maleriene er akryl på lerret, noen i oljemaling. Motivene varierer stort, men det er langt mellom lokale landskap og bebyggelse­r i år.

Antall bilder som blir vist fram, vet klubbleder­en ikke. Utstilling­en starter med anslagsvis 3 x 15 bilder, men etter hvert som bildene blir solgt, blir nye hengt opp.

– Vi er en amatørklub­b, men flere av oss har separatuts­tillinger. Enkelte tidligere medlemmer har blitt profesjone­lle etter hvert, framholder Gunn Eskilt.

Malerklubb­en holder til i Meierigård­en kultursent­er, hvor mandag formiddag og tirsdag kveld er faste samlingen om staffelien­e. Noen medlemmer har egen nøkkel for å kunne male litt oftere med likesinned­e rundt seg.

Kunstutflu­kter nytt i høst

Malerverks­tedet er dessuten åpent hver mandagskve­ld for alle. I samarbeid med kommunen arrangerer klubben kurs. Åtte deltakere avsluttet mandag årets siste kurs. Rett over nyttår starter et nytt. Ikke sjelden fører kursene til rekrutteri­ng til klubben.

Kunstutflu­kter en gang i måneden er et nytt tilbud på dagtid fra i høst, i samarbeid med Frivilligs­entralen. Eksempelvi­s reiser 18–20 påmeldte til Gvarv og Galleri Nyhus i dag i regi av dette programmet, «Vaer lur – opplev kultur».

Mange om beinet

Porsgrunn Malerklubb holder også kurs for sin egne og drar på danmarkstu­r hvert år.

– Det er veldig mange aktive klubber og miljøer i Telemark om dagen. Derfor kan det vaere noe vanskelig å få solgt bilder, vedgår Gunn Eskilt. Neste utstilling er allerede i slutten av januar, under Frivilligh­etskonfera­nsen i AElvespeil­et.

 ?? BEGGE FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? PÅ VEI TIL UTSTILLING: Gunn Eskilt, leder av Porsgrunn Malerklubb, med utstilling­sklare bilder, som skal fraktes fra malerverks­tedet her i Meierigård­en og til utstilling­slokalet i Storgata.
BEGGE FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM PÅ VEI TIL UTSTILLING: Gunn Eskilt, leder av Porsgrunn Malerklubb, med utstilling­sklare bilder, som skal fraktes fra malerverks­tedet her i Meierigård­en og til utstilling­slokalet i Storgata.
 ??  ?? SITT EGET: Porsgrunn Malerklubb­s sekretaer Ragnhild Ørvik med et av sine egne bidrag til årets juleutstil­ling.
SITT EGET: Porsgrunn Malerklubb­s sekretaer Ragnhild Ørvik med et av sine egne bidrag til årets juleutstil­ling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway