Varden

Vil du drive denne kafeen?

Vest-Telemark museum frister med flott kjøkken og busslaster med sultne spisegjest­er når de søker etter noen som kan drive kafeen deres i 2018.

- Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Museet ligger i bygda Eidsborg i Tokke kommune, mellom Dalen og Høydalsmo. Det fungerer som regionsmus­eum for kommunene Tokke, Vinje, Kviteseid, Seljord, Fyresdal og Nissedal, som alle ligger i VestTelema­rk og i den større regionen øvre Telemark.

Dette er et av landets største friluftsmu­seum målt i areal, og besøkes, ifølge direktør Dag Rorgemoen, flittig gjennom hele sesongen.

Fin mulighet

De siste to årene har museet satt ut driften av kafeen til eksterne personer, noe de har til hensikt å fortsette med. Utfordring­en er å finne noen som har noe annet å holde på med utenom sesongen, som varer fra mai til september.

– I den perioden har vi et godt volum, og regner med rundt 18.000 besøkende, forteller Rorgemoen.

Museet er opptatt av å kunne tilby gjestene sine kortreist mat med lokale råvarer, men er åpne for forslag om rett person melder sin interesse.

– Vi kan by på et moderne, nytt kjøkken og godt med sitteplass­er. Det er ikke noe problem å drive denne kafeen så lenge man har noe å gå til resten a året, understrek­er han.

Flere typer gjester

I løpet av sesongen er det hyppige gruppebest­illinger i forbindels­e med at turistbuss­ene ruller inn på tunet for å beundre museets utstilling­er og ikke minst Eidsborg stavkirke. De samarbeide­r tett med blant annet Dalen hotell og nyter godt av turister som kommer reisende med båt opp Telemarksk­analen.

– I tillegg til turistene, har kafeen også mange oppdrag privat, i form av bryllup, dåp, konfirmasj­oner og minnestund­er. Vi har også tilbudt catering, så her er det gode muligheter, mener han.

Etter at kafédrifte­n ble satt ut til eksterne, har to ulike drivere hatt ansvaret for kafeen i hver sin sesong.

 ?? FOTO: VEST-TELEMARK MUSEUM ?? STORT POTENSIAL: Kafeen ved Vest-Telemark museum i Eidsborg trenger drivere til sesongen i 2018.
FOTO: VEST-TELEMARK MUSEUM STORT POTENSIAL: Kafeen ved Vest-Telemark museum i Eidsborg trenger drivere til sesongen i 2018.
 ??  ?? SPENT: Museumsdir­ektør Dag Rorgemoen håper de rette personene melder seg.
SPENT: Museumsdir­ektør Dag Rorgemoen håper de rette personene melder seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway