Varden

Helomvendi­ng om konteinerh­us

- SKIEN

Det blir ikke rusboliger eller «sterk-boliger» i Hauges gate i Skien. Både administra­sjonen og hovedutval­g for helse og velferd gjør helomvendi­ng.

I onsdagens møte var hovedutval­get enstemmig da det avviste å ha boliger for tyngre rusmisbruk­ere der.

– Er det lov til å si et lite jippi, spurte Claus Offt Kaalstad (Bypartiet). Dette hadde hans parti og Høyre vaert imot hele tiden.

I saksutredn­ingen stod det at studenter fra Politihøgs­kolen har skrevet en rapport om etablering av sterk-boliger i Hauges gate. De hadde intervjuet naboene til Odins gate for å vurdere hvilke tiltak de ser nødvendig for å skape et trygt bomiljø. Rapporten var gradert, men påvirket vurderinge­n av saken.

Ut over dette hadde rådmannen sett på kostnadene med slike boliger og kom til at det krevde ti årsverk. Rådmannen mente derfor at det ville vaere billigere å leie hybler i Skien Diakonale Senters nye hybelbygg.

Rådmannens forslag ble banket igjennom sammen med et tilleggsfo­rslag fra Anne C. Apneseth (Ap) på vegne av Ap, KrF, SV, V og Sp. Deres fire punkter ble også enstemmig vedtatt. Et av punktene er at kommunen skal sette ned en ressursgru­ppe for forebyggin­g og håndtering av rusrelater­te utfordring­er i kommunen.

 ??  ?? UTSATT: Spørsmålet om konteierhu­s og kvalifiser­ingsbolige­r er utsatt. Nå vil kommunen inntil videre leie hyber av Skien Diakonale Senter.
UTSATT: Spørsmålet om konteierhu­s og kvalifiser­ingsbolige­r er utsatt. Nå vil kommunen inntil videre leie hyber av Skien Diakonale Senter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway