Varden

Har planer om å holde Grøgaard ute

John Kitolano (17) har tatt steg denne sesongen. I den neste har han ambisjoner om å holde Thomas Grøgaard ute av laget.

- SKIEN ▶ FOTO: NTB SCANPIX Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

– Ja, jeg vil jo helst spille så mye som jeg kan, så det er ambisjonen­e for neste år. Jeg vil at jeg skal bli førstevalg­et på backplasse­n, sier han fikk flere ilddåper under 2017-sesongen.

Debuterte i vinter

Han fikk sine første minutter på Odds eliteserie­lag i treningska­mp mot Kalmar FF i La Manga, deretter startet han cupkampen mot Hei 26. april. Så kom debuten i Europaliga­en, mot Ballymena i Belfast 6. juli. Måneden etter fikk han sin første kamp fra start i eliteserie­n mot Sogndal.

– Jeg føler at jeg har hatt framgang, og at jeg har utviklet meg som spiller, forklarer han, og sier også at han er veldig glad for sjansene han har fått denne sesongen.

– Ja, jeg er det, men har lyst på enda mer spilletid neste år. Jeg er selvsagt fornøyd med hvordan jeg har prestert så langt denne sesongen, sier han.

Sto bak to seiere

Han endte opp med målgivende pasning i 2-1-seieren over Sogndal på Skagerak Arena, og målgivende også sist mot Rosenborg.

Hans offensive valg har gitt Odd seks poeng.

– Jeg er tøffere både i kroppen og i hodet, og det er kanskje her jeg har utviklet meg mest, mener John som forklarer hvorfor han alltid velger en offensiv løsning på banen.

– Jeg hater å spille ballen bakover, selv om man av og til må gjøre det. Det beste med fotball er å utfordre offensivt, mener han.

Han har planer om å bruke vinteren godt.

– Jeg har alltid lyst til å spille mer, men vet at jeg må holde et stabilt og godt nivå. Der føler jeg at jeg er akkurat nå, legger han til.

Det har Thomas Grøgaard fått merke denne sesongen. I tre av kampene, mot Sogndal, Vålerenga og Rosenborg, har Grøgaard sittet på benken. I den fjerde kom Kitolano inn som innbytter (mot Stabaek).

– Jeg vil ha den plassen, og jeg kan ikke tenke på Thomas. Det er det andre som får gjøre, legger han til.

Han har levert de gangene han har sluppet til, og har gjort det vrient for Dag-Eilev Fagermo i laguttaket.

Elsker offensiv fotball

– Det er planen min framover også, sier han som også var nest sist på Odds scoring mot Rosenborg sist.

– Jeg elsker den offensive biten av spillet, og jeg var fornøyd med den målgivende pasningen mot Rosenborg.

– Mot Rosenborg så jeg Stefan i det jeg fikk ballen. Alle hadde løpt ned, og da er det mest vanlig å slå ballen mellom stopper og keeper, men så at Stefan ikke rakk fram til første stolpe. I stedet buet han løpet, og da slo jeg ut i feltet, forklarer han.

Nå venter i overkant av én måned fri fra fellestren­ingene. Det mener John er godt.

– Ja, for det har vaert en lang sesong. Jeg har vaert med på det meste. Totalt sett har jeg vaert med på nesten alt denne sesongen. Derfor er det godt med en pause nå. Jeg trengte ferie, sier han.

17-åringen har vaert med på 19 kamper for Odd II, har stort sett vaert i troppen til eliteserie­laget både i NM, E-cup og i serien.

Jeg vil at jeg skal vaere førstevalg­et på backplasse­n. John Kitolano, Odd-spiller

 ??  ?? KLAR:
John Kitolano har tatt Odd med storm denne sesongen. Han debuterte mot Hei i NM, mot Kalmar FF i treningska­mp,
KLAR: John Kitolano har tatt Odd med storm denne sesongen. Han debuterte mot Hei i NM, mot Kalmar FF i treningska­mp,
 ??  ?? TØFF KONKURRANS­E: Thomas Grøgaard har fått tøff konkurrans­e av John Kitolano.
TØFF KONKURRANS­E: Thomas Grøgaard har fått tøff konkurrans­e av John Kitolano.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway