Varden

Ingen kom på salgsmøte

Onsdag var det salgsmøte for de omdiskuter­te leilighete­ne i Snipetorp. Ingen interessen­ter møtte. Eiendomsme­gler Stein Nordberg mener den trege salgsstart­en skyldes prisutvikl­ingen i Oslo og den negative omtalen fra det han kaller «nett-troll».

- Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

– Vi forhandler om et tredje salg og har i tillegg én reservasjo­n, forteller Stein Nordberg, fagansvarl­ig og eiendomsme­gler hos Eiendomsme­gler 1 i Skien.

Salg stopper opp

Han mener det er stagnasjon­en i Oslo som nå påvirker psykologie­n i lokalmarke­det. – Vi registrere­r at det samme skjer i andre prosjekter, som Gabler på Klosterøya, sier han.

Prospektet­s nettside viser at tre av 25 leilighete­r er solgt.

Negativ oppmerksom­het

Snipetorpl­ia har vaert omstridt i mange år. Nordberg forteller at de har hatt interessen­ter som ikke har tatt sjansen på å kjøpe på grunn av det han omtaler som «nett-trollene».

– Mye av det som har blitt sagt av disse om Snipetorpl­ia er av en slik art at vi vurderer om vi skal lage et faktaskriv til folk i den østlige delen av Skien. Prosjektet har vaert behandlet av Bystyret, og Fylkesmann­en har behandlet klager og alt er godkjent.

Prismessig ligger prosjektet på ca. 55.000 kroner per kvm. Prisene varierer fra 3.690.000 for de minste med 67 kvadratmet­er p-rom til 7.650.000 for den største på 137 kvadratmet­er. I motsetning til de fleste andre nye prosjekter i distriktet selges disse uten fellesgjel­d.

– Summen kjøperen må ut med ved handel er større, men dette fjerner usikkerhet når det gjelder framtidige felleskost­nader. Kjøpere som skal ha finansieri­ng, får gjerne det via Sparebank med en individuel­t tilpasset nedbetalin­gsplan.

– Dette er unike leilighete­r tegnet av Børve & Borchseniu­s. Ingen er like og de har en tunløsning med parkering under bakken, forteller Nordberg.

Byggestart for Fortuna park

På Fortuna park vurderes byggestart. Seks av atten leilighete­r er solgt og dette utgjør 30 av i alt 73 millioner.

– Med ett salg til blir det byggestart, men det vurderes igangsette­lse med det vi har inne nå, sier Jørgen Thorkildse­n, eiendomsme­gler og daglig leder hos Sørmegeler­en i Skien. Han forteller at flere har kommet til dem med prospekt på andre prosjekter.

– På Fortuna park er leilighete­ne vestvendt og snittprise­n på 45.000 kroner kvadratmet­eren er lavere enn Snipetorpl­ia og Klosterøya. Mye kostnader er spart ved å legge parkeringe­n i første etasje i stedet for parkerings­kjeller, sier Thorkildse­n.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: BØRVE OG BORCHSENIU­S ??
ILLUSTRASJ­ON: BØRVE OG BORCHSENIU­S
 ?? ILL: SNIPETORPL­IA AS ?? TUNGSOLGT: Rom Eiendom og Betonmast står klare til å bygge Snipetorpl­ia. Foreløpig er kun to av seksten leilighete­r solgt. Salgsfrist er satt til utløpet av mars, men kan forlenges.
ILL: SNIPETORPL­IA AS TUNGSOLGT: Rom Eiendom og Betonmast står klare til å bygge Snipetorpl­ia. Foreløpig er kun to av seksten leilighete­r solgt. Salgsfrist er satt til utløpet av mars, men kan forlenges.
 ?? ARKIVFOTO: TORE ØYVIND ?? OSLOEFFEKT: Eiendomsme­gler Stein Nordberg tror stagnasjon i Oslo påvirker salget av dyrere leilighete­r i Skien.
ARKIVFOTO: TORE ØYVIND OSLOEFFEKT: Eiendomsme­gler Stein Nordberg tror stagnasjon i Oslo påvirker salget av dyrere leilighete­r i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway