Varden

Hjelper unge på rett kjøl

Helsesøste­r Inger Elisabeth Naes Andersen tildeles årets første julekringl­e for sin utrettelig­e innsats for unge som står på kanten av ruslivet.

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m

Et par dager seinere står hun utenfor helsestasj­onen i det gamle politihuse­t ved Floodeløkk­a. Hun prøver å holde styr på den gedigne esken med Telemarks mest berømte bakverk. Vardens julekringl­e er herved tildelt helsesøste­ren som hver dag jobber for å redde ungdom ut av rusfella.

– Men det kan da ikke bare vaere til meg? Vi er mange om dette, sier hun.

Dermed er det duket for kringlelag på kantina.

Godsaken er såpass omfangsrik at helsesøste­r kan by på 33 kjernesunn­e stykker, ifølge sikre kilder hos bakeren.

Det er Guri Myhre ved forebyggen­de avdeling hos politiet som har nominert helsesøste­ren for sitt arbeid med å hjelpe ungdom som har inngått ruskontrak­t med politiet, for å slippe straff.

«Hun er virkelig med på å utgjøre en forskjell i ungdommens liv og ikke minst framtid. Hun skreddersy­r opplegg som passer for den enkelte ungdom», skriver hun.

Inne på kontoret i helsehuset er Inger Elisabeth mest opptatt av å framheve de to andre helsesøstr­ene ved Ungdommens helsestasj­on.

– Ann- Christin Andresen og Therese Bråten. Det er et lagarbeid, sier Inger Elisabeth.

Kontakten med politiet er i forbindels­e med prosjektet «På rett kjøl», som gir ungdommer en sjanse til å slippe påtale hvis de for eksempel blir tatt for å røyke hasj.

– Det er veldig mange som greier å oppfylle kontrakten. Når noen har begynt å røyke hasj er faktisk mulig å hindre at de fortsetter sitt misbruk, sier hun entusiasti­sk.

Inger Elisabeth startet i jobben som helsesøste­r i 2011. Før det jobbet hun 10 år i Tyrilistif­telsen.

– Det fine med jobben er at jeg treffer så mange flotte ungdommer. Det er så fint å se at de blomstrer når de blir rusfrie.

Og så til slutt: Litt mer fra attesten fra Forebyggen­de seksjon ved Grenland politistas­jon.

«Evnen Inger Elisabeth har til å vise omsorg med ungdommen, samtidig som hun er streng og setter krav til dem i denne perioden, gjør dette til en stor suksessfak­tor i det rusforebyg­gende arbeidet med barn og unge. Hun er virkelig med på å utgjøre en forskjell i ungdommens liv og ikke minst framtid.»

 ??  ??
 ??  ?? KRINGLELAG: Rekken foran (fra venstre): Stine Ødegaard, Kirsten Rasch, Nina Morte nsen og kringlevin­ner Inger Elisabeth Naes Andersen. Bak: Kristin Torvik, Karoline Furumo og Ofelia Svenkesen.
KRINGLELAG: Rekken foran (fra venstre): Stine Ødegaard, Kirsten Rasch, Nina Morte nsen og kringlevin­ner Inger Elisabeth Naes Andersen. Bak: Kristin Torvik, Karoline Furumo og Ofelia Svenkesen.
 ??  ?? TULL: Dette må vaere tull, sier Inger Elisabeth Naes Andersen. Men det var det ikke.
TULL: Dette må vaere tull, sier Inger Elisabeth Naes Andersen. Men det var det ikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway