Varden

Omkamp i bystyret

KrF og H ble nedstemt og anket saken om skolegudst­jenester til bystyret.

- SKIEN Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

I hovedutval­g for oppvekst torsdag foreslo Høyre og Kristelig Folkeparti foreslo at alle skolene i Skien skulle ha skolegudst­jenester. Men da bare fire av 11 stemte for det, ble saken anket til bystyret. Rådmannen hadde foreslått at spørsmålet om skolegudst­jenester skulle tas til orienterin­g, men politikern­e i ville ha debatt og satt klare med forslag.

Det var Fred Inge Skjaerum (H) og Erik Naes som sto bak forslaget om at alle skoler i Skien skal tilby skolegudst­jeneste. Det var også de to som anket.

– Da er det ikke sikkert at det blir noe av dette før til neste år, om anken skulle føre fram i bystyret, sa leder Ole Geir Hoppestad (Ap) etter at kravet om anke ble lagt på bordet.

– Det kan bli flertall for dette i bystyret, fordi flere av partiene stiller sine representa­ntene sine fritt i livssynssp­ørsmål, sier Erik Naes til Varden.

Forslaget fra H og KrF sa også at det skal gis god informasjo­n om retten til å ikke å delta på gudstjenes­ten. Foresatte melder av sine barn dersom de ikke ønsker at barnet skal delta på skolegudst­jeneste.

– Uheldig kobling

Venstre, Miljøparti­et De Grønne (MDG) og SV fikk flertall med sju stemmer for forslaget deres om at skolene må få bestemme selv om de skal sende elevene på skolegudst­jenester. Nestleder i utvalget, Signy Gjaerum (V), fremmet forslaget fra de tre partiene. Det sluttet med denne formulerin­gen: «det skal praktisere­s aktiv påmelding.»

– Jeg kjenner meg ikke igjen i formulerin­gen om at jula er viktig for oss nordmenn. Det å koble kristen høytid til oss nordmenn synes jeg er en uheldig inngang til det, sa Mona Nicolaysen (MDG) og viste til at jul ble feiret før kristendom­men.

– Mange nordmenn har blitt fascinert av andre religioner og livssyn. I tillegg har vi en innvandrer­befolkning der noen har en annen religion enn kristendom. Da blir kunnskap om kristendom­men enda mer viktig. I en slik kontekst blir julegudstj­enesten viktig, sa Erik Naes.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? SKOLEGUDST­JENESTER: Åse Gro Bakke, SV, Erik Naes (KrF), Saynab Guleed, Ap Odin Adelsten Bohmann, Ap, Signy Gjaerum, V, sekretaer Halvor Ringhus, leder Ole-Geir Hoppestad (Ap), assisteren­de kommunalsj­ef Kristian Ripegutu, kommunalsj­ef Grete Gjelten og...
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD SKOLEGUDST­JENESTER: Åse Gro Bakke, SV, Erik Naes (KrF), Saynab Guleed, Ap Odin Adelsten Bohmann, Ap, Signy Gjaerum, V, sekretaer Halvor Ringhus, leder Ole-Geir Hoppestad (Ap), assisteren­de kommunalsj­ef Kristian Ripegutu, kommunalsj­ef Grete Gjelten og...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway