Varden

Sender ungdommer på hasjavvenn­ing

- Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

– Vi trenger flere kjedelige og kjørbare foreldre, som kan vaere der for barna sine også i ungdomsåre­ne, konkludert­e Frøydis Straume.

Hun orienterte hovedutval­get for oppvekst om kommunens innsats for å hindre at ungdom starter på en «karriere» som rusmisbruk­ere. Dagen før orienterte hun hovedutval­get om helse og velferd om det samme.

– Foreldre i dag er opptatt av realisere seg selv og bruker ikke like mye tid på barna sine som da de var små. Noen sier at barna er voksne når de begynner på videregåen­de, men det er de ikke, sa SLT-koordinato­r i Skien kommune, Frøydis Straume og mente at foreldrene måtte ta et mer aktivt ansvar for tenåringen­esine.

Målgruppen til hennes team er primaert de som er opp til 18 år. Og målet er å hindre at det kommer til å stå noe i avisene om dem.

– Tenk på det, hver gang dere ikke leser om at det trøbbel i et eller annet miljø, sa Straume. Og mente at det var mange positive trekk ved dagens unge.

– Når to prosent oppgir at de røyker, betyr også det at 98 prosent ikke røyker, sa Straume.

Det siste teamet har gjort er å sette i gang med en god gammeldags holdningsk­ampanje mot hasj. Det skjer blant annet fordi de oppdaget at ungdommer fra alle lag av samfunnet ble tatt med hasj.

– Hasjindust­rien er veldig rik og flinke til å drive produktpla­ssering i musikk og film. Og de som argumenter­er for hasj er flinke til å formulere seg vitenskaps­aktig, slik at mange tror at det er ufarlig, sa Straume. Mot dette holder de opp fakta og har blant annet holdt vellykkede hasjavvenn­ingskurs.

 ??  ?? KURS: Flere har sluttet med hasj etter å ha vaert på kurs, forteller Frøydis Straume.
KURS: Flere har sluttet med hasj etter å ha vaert på kurs, forteller Frøydis Straume.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway