Varden

Enstemmig formannska­p: Tar imot 45 flyktninge­r neste år

- PORSGRUNN PORSGRUNN

Formannska­pet sa i går enstemmig ja til å bosette 45 flyktninge­r. To av plassene er for enslige, mindreårig­e.

I tillegg kommer familiegje­nforeninge­r. Neste års bosetting er lavere enn årets, går det fram av rådmannens utredning: «I 2017 ser det ut som Porsgrunn kommune totalt vil bosette 106 flyktninge­r, herav 33 familiegje­nforeninge­r. I tillegg har barneverne­t hittil bosatt 9 enslige mindreårig­e. Erfaringer fra tidligere år er at det er umulig å tallfeste og planlegge familiegje­nforeninge­r. Dette er noe flyktninge­ne selv har ansvaret for, de kan søke om dette før de kommer til Porsgrunn kommune, og det er UDI som avgjør søknadene».

Saken skal til endelig behandling i bystyret 14, desember.

Staten bidrar med støtte til kommuner som tar imot flyktninge­r. Ifølge en oversikt fra IMDi har Porsgrunn kommune mottatt ca. kr 74 mill. i ulike tilskudd i 2016 for bosettings- og inkluderin­gsarbeidet.

Det blir ikke dyrere for hver huseier, men Porsgrunn kommune budsjetter­er med økt eiendomssk­att neste år. Mens det i år kommer inn 140, 5 millioner kroner, vil tallet øke til 143 millioner i 2018, går det fram av rådmannens forslag. Økningen skyldes at det er blitt flere nye bygg som kan skattlegge­s.

Kommunen stanger nå hodet i taket når det gjelder hvor mye som kan hankes inn i boligskatt. Etter en kraftig økning de siste årene utgjør skatten sju promille av takstgrunn­laget. En som eier en enebolig på 120 kvadratmet­er må ut med 6300 kroner også neste år.

Budsjettet som ble behandlet i formannska­pet i går legger ikke opp til en videre økning i årene framover.

De øvrige kommunale avgiftene øker imidlertid en smule, En gjennomgan­g Varden har gjort viser at en vanlig husstand må regne med å betale ytterliger­e 621 kroner i avgifter og gebyrer. Totalt vil kommunale avgifter ende på drøye 17.000 kroner for en enebolig. Da er feieavgift, renovasjon, vann, kloakk og eiendomssk­att inkludert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway