Varden

Driver global reiseblogg fra Rauland

Som reiseblogg­er kan Silvia Lawrence bo hvor hun vil i hele verden. Valget falt på Rauland.

- VINJE Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

– Da jeg kom til Norge tenkte jeg for første gang i livet at her kan bli for alltid, sier Silvia Lawrence. Norskameri­kaneren og reiseblogg­eren har besøkt over 80 land, og har siden slutten av 2015 bodd på Rauland sammen med sin britiske samboer Dan Bodie.

Fram til nå har de bodd på to forskjelli­ge hytter.

– For noen uker siden flyttet vi til en leilighet i Rauland sentrum, så nå føler vi nesten vi er i storbyen, sier hun og ler.

Blogger på fulltid

Siden begynnelse­n av 2017 har Lawrence levd av reiseblogg­en sin «heartmybac­kpack». Her deler hun nyttige tips og triks om reising og reisemål, gjerne utenom de typiske turistløyp­ene.

Spesielt er artiklene hennes om Telemark, Norge og Skandinavi­a populaere. I oktober hadde bloggen over 96.000 lesere.

Lawrence vokste opp i Massachuse­tts i USA, med mor fra Bø og amerikansk far. Foreldrene hennes møttes under studier i Tyskland, og Lawrence legger ikke skjul på at hun nok har arvet reiselyste­n fra dem.

Fem år i Asia

Først ble det fem år i Asia, før de altså havnet på Rauland i Vinje.

– Jeg møtte Dan i Thailand og vi ville forflytte oss til Europa. Dan forelsket seg helt i Norge, og for min del opplever jeg for første gang følelsen av «Her kan jeg bli». Det har ikke skjedd før, jeg har alltid hatt et plan om å komme meg videre, sier hun.

Turistsjef Torben Andersen ble oppmerksom på bloggen hennes, og inviterte paret til Rauland. Her begynte begge å jobbe på Spar-butikken og Lawrence hadde i tillegg noen oppdrag for Visit Rauland.

Hvor lenge de blir i Rauland er hun usikker på. Hvis samboeren etterhvert ønsker å gjøre noe annet enn å jobbe på Sparbutikk­en, er jobbmuligh­eten få

for han i den lille bygda.

– Jeg vet ikke hva framtida vil bringe, men vi trives veldig godt her. I starten så jeg for meg at jeg ville bo i en storby i Norge, men jeg tror det er enklere å bli integrert i en mindre by. I alle fall har det vaert slik på Rauland, sier hun og roser lokalsamfu­nnet opp i skyene.

Vil utforske Norge mer

Nylig returnerte Lawrence fra et opphold i Japan. Før jul reiser hun til London og York, og i januar går turen til Finland.

– Min «bucketlist» er fortsatt veldig lang. Målet for 2018 er å utforske Norge og Skandinavi­a mer, sier hun.

Bloggeren er nå i en posisjon hvor hun får en rekke tilbud om betalte turer. Hun kombinerer egne reiser med turer hun får betalt av destinasjo­nen.

Å leve av reiseblogg­ing var noe hun aldri hatt sett for seg at hun skulle gjøre.

– Jeg ante ikke at reiseblogg­ing var en greie, og jeg hadde veldig liten tro på at noen skulle vaere interesser­t i å lese om hva jeg drev med. Nå får jeg henvendels­er hver dag fra nyetablert­e reiseblogg­ere som ber om råd, sier hun.

 ??  ??
 ??  ?? FØLER SEG HJEMME: Silvia Lawrence vokste opp i USA, men følte seg ikke hjemme før hun kom til Norge og Rauland.
FØLER SEG HJEMME: Silvia Lawrence vokste opp i USA, men følte seg ikke hjemme før hun kom til Norge og Rauland.
 ??  ?? VINTERLAND: I tillegg til å skrive om reise, skriver Silvia også en god del om hvordan livet på Rauland er. Nå har vinteren kommet.
VINTERLAND: I tillegg til å skrive om reise, skriver Silvia også en god del om hvordan livet på Rauland er. Nå har vinteren kommet.
 ??  ?? UKJENT: Å leve av reiseblogg­ing var noe Silvia aldri hatt sett for seg at hun skulle gjøre.
UKJENT: Å leve av reiseblogg­ing var noe Silvia aldri hatt sett for seg at hun skulle gjøre.
 ?? ARKIVFOTO ?? INNFLYTTER­E: Dan Bodie og Silvia Lawrence fikk begge jobb på Spar-butikken i Rauland da de flyttet til bygda.
ARKIVFOTO INNFLYTTER­E: Dan Bodie og Silvia Lawrence fikk begge jobb på Spar-butikken i Rauland da de flyttet til bygda.
 ?? ALLE FOTO: HEATMYBACK­PACK/SILVIA LAWRENCE ??
ALLE FOTO: HEATMYBACK­PACK/SILVIA LAWRENCE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway