Varden

Daglig leder måtte svare

Daglig leder i Bjorstadda­len Avfallsanl­egg orienterte i går styret om snekkeropp­draget som gikk til hans egen sønn.

- SKIEN Torbjørn Tungesvik

Varden fortalte denne uka at sønnen til daglig leder fikk et stort snekkeropp­drag i Bjorstadda­len. Skien kommune eier selskapet Bjorstadda­len Naering AS, der Sindre Hauen er daglig leder. I 2015 satte Bjorstadda­len Naering ut et større snekkeropp­drag til et enkeltmann­sforetak som ble stiftet etter at det hadde fått oppdraget og begynt på jobben. Dette foretaket ga en stor del av jobben videre til Hauens Bygg, som tilhører sønn av Sindre Hauen.

I går møttes et fulltallig styre i Bjorstadda­len Avfallsanl­egg, som er morselskap­et til Bjorstadda­len Naering AS.

– Styret fikk en orienterin­g om prosessen og hvilke referanser som ble innhentet da garderobea­nlegget skulle pusses opp og BM Gundersen ble valgt som entreprenø­r. Det ble en diskusjon rundt dette og innleie av Hauens Bygg som underlever­andør. Det er ikke ulovlig, men det er enighet i styret om at det ikke er etisk lurt og at man helst ikke burde gjort det, sier Trude Tvedt, som er styreleder i kommunens tre aksjeselsk­aper i Bjorstadda­len.

Skal skjerpe rutinene

De andre styremedle­mmene som møttes i Skien i går var Trond Ballestad, Karianne Hansen, Joakim Teksum Rabe og Knut Janøy, i tillegg til Sindre Hauen som er daglig leder av alle de tre selskapene.

– Vi fikk informasjo­n og en grei redegjørel­se. Styret har ikke bestemt annet enn at vi skal skjerpe rutinene. Vi har vaert tydelige på at vi har en offentlig eier og må skjele mer til kommunens regler for eierskap og ansaffelse­r, men vi har ikke avsluttet saken, sier Trude Tvedt.

Hun sier at daglig leder la seg flat for at et selskap som ennå ikke var stiftet, hadde fått et større oppdrag med å pusse opp garderobea­nlegget. Hun understrek­er at Bjorstadda­len skal ha mer fokus på åpne prosesser og at de er eid av det offentlige.

Saksøkt av oppsagte

Styret drøftet også en annen sak Varden har omtalt i høst: Nemlig at tre medarbeide­re har saksøkt Bjorstadda­len Naering AS etter at de mottok oppsigelse fra bedriften. I alle tre sakene ble det inngått forlik før sakene kom for retten

– Styret var blitt orientert om to av disse sakene før, sier Tvedt.

De har imidlertid fortsatt ikke fått orienterin­g om pengesumme­ne som er utbetalt i forlikene, opplyser hun.

Tvedt viser til at omsetninge­n

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? LEIDE INN SJEFENS SØNN: Bjorstadda­len Naering AS satte ut en stor jobb til en snekker som stiftet firma etter at han hadde fått oppdraget. Han ga oppdrag for 226.000 kroner videre til sønnen til Sindre Hauen, som er daglig leder i Bjorstadda­len Naering AS.
BEGGE FOTO: FREDRIK PEDERSEN LEIDE INN SJEFENS SØNN: Bjorstadda­len Naering AS satte ut en stor jobb til en snekker som stiftet firma etter at han hadde fått oppdraget. Han ga oppdrag for 226.000 kroner videre til sønnen til Sindre Hauen, som er daglig leder i Bjorstadda­len Naering AS.
 ??  ?? STYRELEDER: Trude Tvedt er styreleder i Skien kommunes selskaper i Bjorstadda­len. Sindre Hauen er daglig leder.
STYRELEDER: Trude Tvedt er styreleder i Skien kommunes selskaper i Bjorstadda­len. Sindre Hauen er daglig leder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway