Varden

Endelig har denne bygda butikk igjen

– Jeg ble så glad da jeg hørte det skulle bli butikk her igjen. Dette har jeg gledet meg til!

- SAUHERAD Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Randi Akerhaugen var blant de mange som turen innom da den nye dagligvare­forretning­en på Akkerhauge­n åpnet torsdag.

Daglig leder Valbona Rashani Pedersen og hennes ektemann, Kenneth Pedersen, hadde mer enn nok å gjøre med å ta imot tilfredse kunder som gledet seg over at det på nytt er naerbutikk i bygda.

Ny samlingspl­ass i naermiljøe­t

– Det har vaert folk inn og ut helt siden vi begynte i dag. Trafikken har vaert stor, sier Kenneth Pedersen et godt stykke utpå ettermidda­gen torsdag. Da hadde Pedersen knapt vaert borte fra kassa der han betjente kunder på rekke og rad.

Nye Akkerhauge­n dagligvare holder til i lokalene der den tidligere Joker-butikken i bygda var etablert fram til 2011. Seks år etter har Valbona Rashani Pedersen, Kenneth Pedersen og fotballspi­lleren Elbasan Rashani mål om å gjøre butikken til en ny samlingspl­ass på Akkerhauge­n. Eget rom for kaffedrikk­ing og preik hører da også med i lokalet.

– Folk virker veldig positive. Omtrent samtlige som har vaert innom har fortalt at de er veldig glad for at butikken er tilbake, Det er selvsagt veldig hyggelig, sier Kenneth Pedersen.

På tide at det skjer noe

Øyvind Eilevstjøn­n bor rett i naerheten av den nye naerbutikk­en.

– Hva tenker du om at det er butikk på Akkerhauge­n igjen?

– Jeg synes det er på tide. Og jeg er egentlig veldig glad. Nå slipper jeg å reise til Gvarv eller Nordagutu. Det er mest at det er beleilig, sier Eilevstjøn­n etter å ha betalt for melk og løvbiff.

– Kan’ke klage da, sier Eilevstjøn­n muntert.

Kari Haukvik bor litt lenger unna. Som Øyvind Eilevstjøn­n setter hun stor pris på at Akkerhauge­n igjen har en dagligvare­forretning.

– Jeg synes det er veldig koselig. Nå blir det liv her igjen, sier Haukvik. Randi Akerhaugen synes det er storveis med butikk rett i naerheten av der hun bor.

– Jeg ble så glad da jeg hørte det skulle bli butikk her igjen. Dette har jeg gledet meg til, sier Akerhaugen på vei inn for å gjøre sin første handel i den nye forretning­en. Akerhaugen var fast kunde også i den forrige naerbutikk­en i bygda. – Jeg har venta på butikk i mange år, forteller hun.

Spennende å se

Jan Eidissen var innom for å handle perlesukke­r med mer.

– Greit med en butikk rett i nabolaget?

– Ja visst! Men det blir spennende å se hvordan det vil slå ut med én naerbutikk på Akkerhauge­n og én på Nordagutu, mener Eidissen.

 ?? ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? NOK Å GJØRE: Kenneth Pedersen (t.h.) fikk knapt reist seg fra stolen i kassa på åpningsdag­en. Øyvind Eilevstjøn­n og Kari Haukvik var to av mange takknemlig­e kunder på åpningsdag­en.
ALLE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT NOK Å GJØRE: Kenneth Pedersen (t.h.) fikk knapt reist seg fra stolen i kassa på åpningsdag­en. Øyvind Eilevstjøn­n og Kari Haukvik var to av mange takknemlig­e kunder på åpningsdag­en.
 ??  ?? FORNØYD: – Åpningsdag­en har vaert bedre enn forventet, sier daglig leder Valbona Rashani Pedersen, her med kunde Jan Eidissen.
FORNØYD: – Åpningsdag­en har vaert bedre enn forventet, sier daglig leder Valbona Rashani Pedersen, her med kunde Jan Eidissen.
 ??  ?? LANG VENTETID: – Jeg har venta på butikk i mange år, sier kunde Randi Akerhaugen som bor like i naerheten av butikken.
LANG VENTETID: – Jeg har venta på butikk i mange år, sier kunde Randi Akerhaugen som bor like i naerheten av butikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway