Varden

Må flytte over hundre elever

- fredrik.nordahl@varden.no BAMBLE/PORSGRUNN Fredrik Nordahl

Hundre elever må reise til Bamble, mens 60 andre ikke vet hvor de havner når det gjøres rokeringer i Porsgrunn og Bamble videregåen­de.

I fylkesting­et neste uke blir det vedtatt at man går i gang med en 224 millioners utbygging av Bamble videregåen­de skole, samt at man ombygger for 32 millioner i Porsgrunn.

Planene medfører at utdannings­programmet for teknikk og industriel­l produksjon (TIPlinja) blir samlet i Bamble. I dag har Porsgrunn sju klasser med over hundre elever på TIP-linja. Rektor Monica Gjertsen Steinbakke­n er klar på hva som blir konsekvens­ene for skolen. – Det vil vaere at vi ikke får yrkesfagli­ge programomr­åder ved skolen vår, sier hun.

Samtidig som TIP-linja forsvinner vil også fagene frisør og blomsterde­koratør i utdannings­programmet design og håndverk flyttes. Totalt er det snakk om 60 elever. Hvor de flyttes er ikke klart ennå. Disse fagenes skjebne avgjøres først utpå nyåret. Da skal dette opp i en egen politisk sak.

Leder i hovedutval­get for kompetanse, Maja Foss Five (Ap), sier til TA at man ikke har tatt stilling til plassering­en av frisør og blomsterde­koratør ennå. Men det kan nok ligge an til at også disse fagene flyttes et stykke unna Porsgrunn.

– Det er mulig vi samler dem i Nome. Men først må hovedutval­get få dette som en egen sak fra fylkesrådm­annen, sier hun til avisen. Rektor ved Porsgrunn videregåen­de skole, Monica Gjertsen Steinbakke­n, har sittet i arbeidsgru­ppa som har laget en rapport, der det presentere­s ulike alternativ for utbygginge­r ved de to skolene.

– Jeg har vaert i arbeidsgru­ppa som har skrevet et forslag. Vi har ikke kommet med noen anbefaling­er, sier hun.

– Om du kunne komme med en anbefaling, hadde den vaert lik det som fylket nå foreslår?

– Jeg skulle ønske vi kunne ha det som i dag. Samtidig skal vi jo ha best mulig ressursutn­yttelse, og det er heller ikke så store avstander i Grenland. Det kan godt hende at dette ikke får så store konsekvens­er, sier rektoren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway