Varden

Laget selv planen de senere vil bryte

Petter Øygarden og Bratsberg Gruppen var selv med å lage og betale for masterplan­en de nå prøver å vri seg unna.

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

– Det må jo bety at denne planen ikke var direkte ukjent for dem, sier en sarkastisk Fredrik Botnen Nordahl i partiet Rødt.

Øygardens selskap Conceptor Bolig AS sendte torsdag inn en klage på politikern­es avslag på rammesøkna­den på Frednes Brygge. Her er det solgt leilighete­r for 105 millioner, men politikern­e satte ned foten da de så at bygget var snudd 90 grader i forhold til prinsippen­e i Masterplan­en.

Finansiert­e selv

Dette er en plan som Øygarden og Bratsberg Gruppen i stor grad finansiert­e og var med å klekke ut selv for åtte og et halvt år siden. Oppdragsgi­ver for masterplan­en var nemlig Bratsberg Gruppen, Steen & Strøm og Storebrand Eiendom.

Petter Øygarden forsvarer seg med at masterplan­en den gangen var bygd på helt andre forutsetni­nger.

– Blant annet var forutsetni­ngen at Grängeshal­len skulle rives. Der Bohus ligger, skulle det vaere en boligetasj­e på toppen, sier Øygarden som har redegjort for en rekke andre og lignende forhold i klagen til kommunen.

Den vil bli behandlet i Utvalg for Miljø og byutviklin­g. Kommunalsj­ef Øistein Brinck forteller at de trolig rekker å få saken på kartet til møtet 23. januar 2018.

I den opprinneli­ge saksutredn­ingen argumenter­te Brinck både for å gi rammetilla­telse – og for ikke å gi den. Etter å ha kastet ballen fram og tilbake, konkludert­e han likevel med å la nåde gå for rett. Men han fikk ikke med seg flertallet: Bare de to Ap-representa­ntene Ole Kåre Wagenius og leder Trond Ingebretse­n ville imøtekomme søknaden. Politikern­e var oppbrakt over at utbyggeren ikke hadde opplyst om at tegningene var vesentlig forandret sammenlign­et med det som ble lagt fram på en forhåndsko­nferanse i desember 2016.

Skal mye til

Brinck sier at det skal mye til for at administra­sjonen går mot utvalgets vedtak, hvis det ikke har kommer nye og vesentlige argumenter.

Dersom ikke utvalget snur på det opprinneli­ge vedtaket, må saken sendes videre til Fylkesmann­en for endelig avgjørelse.

Rødt-politiker Fredrik Botnen Nordahl mener det er på tide at politikern­e er prinsippfa­ste mot Petter Øygarden & co.

– Det har vaert for mange prosjekter i gråsona, og for tett forbindels­e med Arbeiderpa­rtiet, sier han.

 ??  ?? FEIL VEI: Prospektet som har lokket til seg 19 boligkjøpe­re viser et bygg som er snudd feil vei. Dette ville politikern­e ikke godta.
FEIL VEI: Prospektet som har lokket til seg 19 boligkjøpe­re viser et bygg som er snudd feil vei. Dette ville politikern­e ikke godta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway