Varden

Forrige mg-prosjekt sliter med inkasso

- PORSGRUNN Ragnhild Johansen

SilMag Internatio­nal har fått inkassokra­v og har ennå ikke levert inn årsregnska­pet.

Dagens Naeringsli­v meldte dette på torsdag.

Dette er de forrige eierne til mg-prosjektet på Herøya. I etterkant av at magnesiumf­abrikken ble stanset på Herøya har det vaert jobbet med å få ny aktivitet i de gamle lokalene. Det dreier seg om ved hjelp av en ny og mer miljøvennl­ig teknologi, å produsere både magnesium og silica.

– Eierne bak SilMag Internatio­nal forsøkte å realisere prosjektet for en stund tilbake, men de har ikke lykkes, men prosjektet går videre. Nå er det Herøya Industripa­rk som driver dette prosjektet, sier Gard Madsen, leder for forretning­sutvikling i parken. I realiteten betyr det at de problemene SilMag Internatio­nal har, ikke har noen sammenheng med dagens prosjekt som drives av parken. SilMag Internatio­nal har heller ikke rettighete­r til teknologie­n.

Prosjektet som industripa­rken leder heter NorMag og eies av parken via selskapet MagSil. Dette selskapet har i første omgang satt seg som mål å få inn nok penger til å starte et pilotanleg­g. Til et slikt anlegg trengs det 100 millioner kroner.

Det totale investerin­gsbehovet til et fullskala-anlegg ligger på mellom tre og fire milliarder kroner. Det nåvaerende prosjektet har tilsagn om støtte fra ENOVA på kr 19,5 mill.

Fortsatt har industripa­rkens eiere tro på prosjektet, og etter siste styremøte ble det signaliser­t at prosjektet videreføre­s, men i første omgang med fokus på å få på plass investerin­gene til pilotanleg­get.

Det jobbes mot både norske og internasjo­nale investerin­gsmiljøer.

 ??  ?? MG: Gard Madsen, leder for forretning­sutvikling i Industripa­rken på Herøya.
MG: Gard Madsen, leder for forretning­sutvikling i Industripa­rken på Herøya.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway