Varden

Ny p-avgift i sentrum

Skien kommune har innført parkerings­avgift på ladestasjo­nene.

- SKIEN Elisabeth Hvitsten elisabeth.hvitsten@varden.no

Tidligere har det vaert gratis for elbiler å stå parkert på kommunens ladestasjo­ner - og å lade.

Men elbilister har ofte utnyttet den muligheten og latt bilen stå parkert på ladeplasse­ne uten at bilen trenger påfyll.

Maks p-tid på to timer

Nå er det altså innført betaling også på ladestasjo­nene. Betalingen gjelder i avgiftstid­en, fra klokken 08.00 til 14.00, med maks parkerings­tid på to timer.

Parkerings­avgiften bør imidlertid ikke skremme så mange, da satsen er lik som på kommunens

For svake –flere kommer

Parkerings­vakt Dag Ove Borgersen understrek­er at man neppe klarer å fullade en elbil på disse stasjonene i løpet av makstiden på to timer, da de er noe svake. øvrige plasser - altså ti kroner i timen. Alle ladeplasse­r er nå merket med skilt, og avgiften kan betales på automat eller med mobil.

Det er et godt halvår siden bystyret vedtok at også ladeparker­ingsplasse­ne må tas betalt for. Grunnen til at det ikke er innført betaling før nå, er frodi kommunen har ventet på skilt.

Skien kommunes ladestasjo­ner finner du her: Foran Kaffehuset (2) Foran biblioteke­t (2) Ved Strøm mat og bar (2) Ved Marensro (2) I Kverndalen (4)

Han råder bilister som ønsker kraftigere ladere, for å fullade, å parkere i Bygarasjen. Der kan man også lade så lenge man trenger - mot avgift.

Nye hurtiglade­re foran Kaffehuset er imidlertid på vei. Grønn Kontakt skal sette hurtiglade­re på Skien kommunes tomt.

Ifølge ta.no skal arbeide med de fem nye laderne starte rett over nyttår og stå klare i månedsskif­tet januar/februar.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? TAR BETALT: Skal du lade på en av Skien kommunes ladestasjo­ner nå, må du betale parkerings­avgift.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN TAR BETALT: Skal du lade på en av Skien kommunes ladestasjo­ner nå, må du betale parkerings­avgift.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway