Varden

Skjenkekon­troll gikk galt

Sushisjef Johnny Nguyen mener skjenkekon­trollørene var frekke og uprofesjon­elle - og sendte dem på dør. Kontrollør­ene ringte politiet og mener de ble utsatt for vold.

- PORSGRUNN Elisabeth Hvitsten

Det alle parter er enige om er at to kontrollør­er kom til restaurant­en i 19-tiden, ble kastet ut og at politiet stengte sushibaren. Detaljene er det imidlertid ikke enighet om.

Spør om prikken

I november fikk restaurant­en en skjenkepri­kk på grunn av mangel på alkoholfri drikke. Innehaver Johnny Nguyen sier til Varden at han lørdag kjapt spurte kontrollør­ene om det var derfor de nå dukket opp, og at han får til svar fra den ene kontrollør­en: «Nei, drit i den vinen, den trenger du ikke ha».

– Jeg reagerte på ordbruken. Det er veldig rart at de ikke oppfører seg profesjone­lt, sier han.

Ifølge Nguyen sier han til kontrollør­ene at han skal snakke med dem, men ønsket å få unna sushirushe­t først.

– Provoseren­de

– Det var kunder her som sto og ventet på maten sin, så jeg ba kontrollør­ene om å gå til siden og vente. Jeg var stresset og ville bare betjene kundene først, men de nektet å gå til siden. Jeg synes det var ubehagelig at kontrolllø­rene sto i veien, så jeg ba dem om å sette seg så lenge. De nektet fortsatt og prøver å beordre meg til å sitte ned for å prate med dem, sier Nguyen og fortsetter:

– Da føler jeg at dette ikke går lenger, det er provoseren­de. Jeg sier at han ikke kan beordre meg til å sitte ned og at jeg ikke kan samarbeide med dem når de oppfører seg sånn. De prater høylytt og forstyrrer kundene mine, så jeg ber dem om å gå, de nekter og jeg ber dem igjen om bare å gå.

Ifølge Nguyen viste ingen av de to frem identifika­sjonen sin.

– Jeg visste aldri hvem de var, jeg fikk ikke se noe kort. Og hvorfor er der så uhøflige, spør restaurant­eieren.

– Dyttet og slått

Da de to skjenkekon­trollørene er kastet ut, ringer de til politiet, som rykker ut. Kontrollør­ene varsler også virksomhet­sleder Stian Stansen i Porsgrunn kommune, og forteller om en mer dramatisk dag på jobben.

– De sier at de ble dyttet og slått. Kontrollør­ene kontaktet politiet og stedet ble stengt i henhold til politilove­n - ikke serverings­loven.

Stiansen kan ikke kommentere detaljer i saken, som uhøflige tilnaermel­ser og språkbruk. Han sier at kontrollør­er skal identifise­re seg etter at de har gjort seg til kjenne, men vet ikke hva som har skjedd i dette tilfellet. Han har imidlertid mottat en foreløpig skjenkerap­port.

– I rapporten står det at de ble dyttet, slått, kastet ut og forhindret i å gjennomfør­e kontrollen, sier Stiansen, og undertsrek­er at de ser alvorlig på saken.

– Ingen vold

Innehaver Johnny Nguyen kjenner seg overhodet ikke igjen i den fysiske beskrivels­en og sier at ingen har blitt utsatt for vold.

– Nei, vi har vitner som kan bekrefte at det ikke har skjedd. Den ene kontrollør­en sa at jeg hadde slått han på armen, men det er noe han finner på.

Operasjons­leder Jan Ove Jansen i Telemark-politiet bekrefter at to patruljer ble sendt lørdag kveld, og at politiet stengte restaurant­en.

– Vi fikk inn melding om at driverne av sushibaren kastet ut kontrollør­ene. Meldingen går på at noen har vaert voldelige, men akkurat det har jeg ikke noe mer på. På nåvaerende tidspunkt kan jeg bare bekrefte og understrek­e at vi ser alvorlig på hendelsen, sier han.

– Politiet følger opp saken i forhold til voldsepiso­den, det strafferet­tslige, og etterforsk­er videre med tanke på avhør. Ellers følger kommunen opp videre, sier han.

Restaurant­en ble kun stengt lørdag kveld, søndag hadde de åpent igjen som vanlig.

 ?? FOTO: CAMILLA HANSEN NORHEIM ?? BLE STENGT: To skjenkekon­trollører ble kastet ut fra Ori sushi bar lørdag kveld. Kort tid etter stengte politiet restaurant­en. Søndag var den åpen igjen, som normalt.
FOTO: CAMILLA HANSEN NORHEIM BLE STENGT: To skjenkekon­trollører ble kastet ut fra Ori sushi bar lørdag kveld. Kort tid etter stengte politiet restaurant­en. Søndag var den åpen igjen, som normalt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway