Varden

Anette og Pors gnistret etter pause

Etter en litt rotete og småruskete førsteomga­ng tok Pors seg sammen etter pause. Dermed tok blåtrøyene sin åttende strake seier.

- PORSGRUNN ▶ Morten Skifjeld morten.skifjeld@varden.no

Ikke siden den første helgen i september har Pors tapt en seriekamp. Med lørdagens seier har de satt press på serieleder­ne Ålgård.

Hundvåg hang med til pause, 14-12, men i andre omgang skjerpet Pors seg kraftig. Anført av en meget opplagt Anette Sundfaer Johnsen vant Vessiajent­ene til slutt 33–25.

Åpnet bra

De første ti minuttene dominerte Pors kampen, men slurvet en del i avslutning­ene.

– Første omgang startet vi bra, og sto bra i forsvar. Så detter vi ned i forsvar, og da får Hundvåg mål. Selv om vi burde ledet klart slipper vi dem bare to mål bak oss til pause, forteller Anette Sundfaer Johnsen.

Trener Anstein Engravslia synes laget varierte litt i prestasjon­ene lørdag.

– Det var litt opp og ned, men vi var gode når vi var gode. Det jeg ikke var helt fornøyd med var at vi hadde for lav intensitet i enkelte perioder. Spesielt i første omgang. Det ble betrakteli­g bedre etter pause.

Skjerpet seg

I andre omgang styrte Anette Sundfaer Johnsen og lagvenninn­ene kampen som de ville, og viste tidvis mye bra spill.

– I garderoben i pausen ble vi enige om at vi skulle forbedre forsvarssp­illet, og komme opp noen hakk framover. Det gjorde vi, og spilte også mye mer som et lag i andre omgang, synes bakspiller­en etter åttemalsse­ieren mot rogalendin­gene.

Treneren synes det var en del positivt å ta med seg videre.

– Vi framsto som et bedre lag i andre omgang. Likevel har vi mye å gå på, og denne kampen var et lite hakk ned i forhold til kampen forrige helg (mot Naerbø). Da spilte vi ordentlig bra.

– Men vi vant med åtte lørdag, det er bra det også. Slik sett er jeg veldig fornøyd med seieren. Det eneste var at vi burde sluppet inn tre-fire mål mindre.

Fintet seg gjennom

Hundvågs lagleder Rune Marki prøvde seg med et offensivt forsvar en periode, men det slo ikke heldig ut.

– Da de spilte offensivt åpnet det for våre fintesterk­e spillere. I tillegg bommet vi langt mindre på sjansene våre i andre omgang, forklarer Anette Sundfaer Johnsen. Pors har nå åtte strake seire. – Det er artig når vi spiller så bra som lag. Etter de to første kampene i høst har vi skjerpet oss en del. Nå er vi uansett mye bedre, avslutter bodøjenta som har vist seg som en solid forsterkni­ng for Pors denne sesongen.

 ??  ?? FØRTE AN: Anette Sundfaer Johnsen og Pors spilte en god andre omgang da de slo Hundvåg med åtte mål i lørdagens kamp i Porsgrunns­hallen. Det var Pors åttende strake seier.
FØRTE AN: Anette Sundfaer Johnsen og Pors spilte en god andre omgang da de slo Hundvåg med åtte mål i lørdagens kamp i Porsgrunns­hallen. Det var Pors åttende strake seier.
 ??  ?? GOD FØR SKADE: Miriam Svele Larsen måtte gå ut med skade.
GOD FØR SKADE: Miriam Svele Larsen måtte gå ut med skade.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway