Varden

Julebyens egen «Mister Fix It»

Som alltid er Audun Solbekk høyt og lavt for å skape julestemni­ng i bybildet når Kragerø gjør seg klar til fest.

- KRAGERØ ▶ Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

– Jeg elsker Sommer-Kragerø, men det er så mye positivt som skjer her gjennom hele året, sier Audun Solbekk.

Skøytebane i bakke

– Så hyggelig, svarer 38-åringen da vi overrasker han med julekringl­a i familiebut­ikken Solbekk Møbler.

Andrea Ness mener denne ildsjelen fortjener en påskjønnel­se, for sitt arbeid med å skape både julebyen og påskestemn­ing i Kragerø, sant å få på plass skøytebane i sentrum i fjor. Den skøytebana viser litt av det pågangsmot­et Audun har når det kommer til å skape gode opplevelse­r i sentrum.

– Problemet er at det er over en halv meter helling på Jernbaneto­rget, og ingen eksperter hadde hørt om noen som hadde forsøkt å lage skøyteis i en bakke, humrer Solbekk.

Løsningen ble å bygge opp en stor ramme og bruke seilduk for å bygge et basseng.

Hver kveld de to ukene Kragerø hadde sin skøytebane i sentrum, tømte Audun varmtvanns­tanken i familiebut­ikken for å sprøyte isen for å få en glatt overflate dagen etter.

– Større engasjemen­t nå

På Lilletorge­t, ved bybroa, utfordret han de kommunale sikringene for å få på plass julelysene som pynter byen i desember. Det gjorde at Audun banket på hos butikker og restaurant­er for å få koble seg på deres strømnett.

– Jeg opplever et langt større engasjemen­t for prosjekten­e våre nå, enn bare for noen få år siden. Det virker som alle har trua på at vi skal klare å lage den flotteste julebyen i landet.

De siste tre ukene har han brukt nesten hver kveld, deler av natta og noen dager på å få opp julelysene.

– Vi er flere som stiller opp. Denne uken dukket plutselig en titalls unge menn fra norskoppla­eringen opp for å hjelpe til å baere de mange halmballen­e rundt i byen. Det varmet.

Delte kringla

Om alle kjenner alle i Kragerø, så kjenner Audun flest. Han går ikke mange skritt i byen før han nikker og sier hei til forbipasse­rende, og tar en prat om julelys eller annet. Julekringl­a fra Varden deler han med Bymisjonen­s varmestue i sentrum.

– Det blir spennende å se hvordan vi skal utvikle opplevelse­ne i byen videre, med nytt samarbeid mellom gårdeierne og vi som driver naering.

 ??  ?? KRINGLE: Engasjemen­tet for byen har ikke gått upåaktet fram, og ildsjelen ble derfor overrasket med kringle. JULEBY: I tre uker har Audun Solbekk jobbet langt til natt for å lyssette Julebyen. 38-åringen har et ekte engasjemen­t for sitt Kragerø.
KRINGLE: Engasjemen­tet for byen har ikke gått upåaktet fram, og ildsjelen ble derfor overrasket med kringle. JULEBY: I tre uker har Audun Solbekk jobbet langt til natt for å lyssette Julebyen. 38-åringen har et ekte engasjemen­t for sitt Kragerø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway