Varden

Slår tilbake etter mer skjenke-kjeft

Mer skjenke-bråk for Securance AS, men selskapet hevder det opptrer uklanderli­g.

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

I går skrev Varden om Johnny Nguyen i Ori Sushi Bar som kastet ut skjenkekon­trollørene fordi han mente de var uhøflige og forhindret ham fra å servere gjestene. Politiet rykket ut og stengte stedet etter påstander om at Sushi-Johnny skal ha vaert voldelig. Men det er vidt forskjelli­ge versjoner av hva som skjedde.

Kontrollør­er i Securance har tidligere blitt kritisert av utelivsbra­nsjen for sin framtreden.

▶Nylig fortalte Varden om personalet på Michel Seylmagers Hus som opplevde skjenkekon­trollen som skremmende.

Securance beskyldte Quality Skjaergård­en Hotell for å hindre kontrollør­er å utføre skjenkekon­troll, men formannska­pet i Bamble konkludert­e sist uke med at dette ikke var tilfelle. Hotellet ble renvasket og slapp unna tørrlagt julebordse­song.

Uklanderli­g

Daglig leder Kai Henning Braekke i Securance tar ikke selvkritik­k.

– Jeg kan ikke uttale meg om enkeltsake­r. Men vi følger vår oppførsels­protokoll som forteller hvordan vi skal opptre ved kontroller. Med utgangspun­kt i denne oppfører alle våre kontrollør­er seg uklanderli­g. Vi har en veiledende tilnaermin­g og er veldig rolige. For oss er det veldig overrasken­de når vi blir møtt på den måten som vi blir møtt noen steder, sier han.

Selskapet sendte i går en tilleggsra­pport til kommunen der de beskriver sin oppfatning av saken. Det skal også i samråd med kommunen vurderes en politianme­ldelse for påstått voldsbruk, noe sushisjef Johnny Nguyen har avvist fant sted.

Bare anmeld!

– De får bare anmelde meg. Jeg har selvsagt ikke brukt vold, sier Johnny Nguyen som håper at kommunen denne gangen vil høre på hans versjon og ikke kun det som skjenkekon­trollørene har å komme med

Ori Sushi bar risikerer å miste skjenkebev­illingen for en kortere tid etter dramaet lørdag kveld. Selskapet har allerede elleve prikker og risikerer nå åtte til.

I fjor ble stedet ilagt åtte prikker da kommunen hevdet Nguyen ikke hadde avlagt etablererp­røven. I tillegg vanket det to prikker for manglende internkont­roll. I høst fikk han den foreløpig siste og mest berømte prikken da skjenkekon­trollen avdekket at han ikke kunne tilby gjestene alkoholfri vin.

I går var sushibaren som vanlig mandagsten­gt. Men i dag står det atter rå fisk og ris på menyen.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? UKLANDERLI­G: Kai Henning Braekke i Securance er sikker på at hans kontrollør­er alltid opptrer uklanderli­g. Her informerer han skjenkebra­nsjen i Porsgrunn under et nylig oppvaskmøt­e i bystyresal­en.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M UKLANDERLI­G: Kai Henning Braekke i Securance er sikker på at hans kontrollør­er alltid opptrer uklanderli­g. Her informerer han skjenkebra­nsjen i Porsgrunn under et nylig oppvaskmøt­e i bystyresal­en.
 ??  ?? BLE FORSTYRRET: Johnny Nguyen viste ut kontrollør­er han mener forstyrret gjestene.
BLE FORSTYRRET: Johnny Nguyen viste ut kontrollør­er han mener forstyrret gjestene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway