Varden

Ga bort en helt spesiell gave

Den flittige gjengen på MATS i Skien er vant til å ta i et tak. Det kommer nyfødte barn med Downs syndrom til gode over hele landet.

- SKIEN

Veslas koffert er et foreldrein­itiativ startet av seks mødre til barn med Downs syndrom i Norge.

De har det til felles at de synes den første tiden på sykehuset føltes utfordrend­e, etter fødselen.

Vanskelig

Sykehusene var rustet til å ta imot barna og følge dem opp, men alle spørsmålen­e som dukket opp, og de vanskelige følelsene i tillegg til gleden ved å få et barn, var det ikke like lett å håndtere alene for de nybakte foreldrene. En av mødrene bak initiative­t er Iben Carøe René Hansen fra Skien, som snart skal møte resten av gjengen for å pakke nye kofferter til landets sykehus.

Tøyugler

– Kofferten inneholder en bok om det å bli foreldre til et barn med Downs syndrom, hjemmelage­t teppe, lue og sokker til babyen, personlige historier fra dem som står bak Veslas koffert og informasjo­n om aktuelle foreninger, forteller Hansen.

Nylig fikk hun en svaert hyggelig telefon fra Lill Ann Walmann ved MATS på Gulset i Skien. De ville nemlig bidra med tøyugler brukerne har laget som kunne få plass i de viktige koffertene.

– Vi ønsket å gi bort en gave til noen som fortjener det, og da fant vi ut at Veslas koffert ville vaere midt i blinken, forteller Walmann.

Betyr mye

MATS er et arbeids og aktivitets­tilbud til 42 brukere på Gulset i Skien, som jobber flittig med ulike håndverk året rundt.

Fredag inviterte de til åpen dag, noe som også ga en god ramme for overrekkel­sen av de fine små uglene, som snart skal ut på tur med kofferter over hele landet.

– Dette betyr så utrolig mye for oss. Tusen, tusen takk, sa Hansen til både brukere og ansatte.

Stolt gjeng

En av dem som jobber ved MATS er Rune Ellingsen, som mer enn gjerne viser Varden rundt. Han har laget både fjøler og knagger av materialer han og de andre på gruppa har hentet i skogen.

– De er skikkelig fine, mener han, noe det er helt umulig å si seg uenig i.

– Det betyr ekstra mye at det er denne gjengen her som gir oss denne gaven. For noen fine folk, smiler Iben Carøe René Hansen.

 ??  ?? LITT AV EN INNSATS: Silje Aastrø, Ruth Solveig Abelvik Hansen, Lill Ann Walmann, Hege Fossheim, Synne Trollstøl, Trine Iversen og Iben Carøe René Hansen.
LITT AV EN INNSATS: Silje Aastrø, Ruth Solveig Abelvik Hansen, Lill Ann Walmann, Hege Fossheim, Synne Trollstøl, Trine Iversen og Iben Carøe René Hansen.
 ??  ?? DYKTIG GJENG: Berit Ellingsen og Rune Grønli jobber begge på MATS i Skien.
DYKTIG GJENG: Berit Ellingsen og Rune Grønli jobber begge på MATS i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway