Varden

Suksess i villaen

Julemarked­et på Villa Frednes var så populaert at det var fullt allerede før det åpnet.

- PORSGRUNN Camilla Hansen Norheim

- Rundt to tusen interesser­te på Facebook ta man gjerne med en klype salt, men allerede fem minutter før vi egentlig åpnet var det fullt her, ler Mona Stenseth Erlandsen.

I den herskapeli­ge villaen på Frednes var det stapp fullt klokken seks mandag ettermidda­g, i anledning årets julemarked. Det ble servert gløgg og pepperkake­r, og med en tradisjons­rik utstilling sørget folk for å få tak kunst i mange former. - Ja, suksess kan man vel si, smiler Erlandsen.

Reist fra London

Ved peisen møter Varden Solveig Green og Ellen Bower som har sikret seg blant annet illustrasj­oner og kort.

– Jeg reiste fra London og hit jeg, for å få med meg dette. Helt supre disse nostalgisk­e tegningene. Dette skulle jeg få med meg, forteller Ellen Bower.

– Også er det en fantastisk plass. En bygning som oser kunst og kultur, sier Solveig Green.

De har en liten pause ved peisen med en kopp gløgg. I rommet ved siden av er det stapp fullt av folk og køen til kassa fortsetter å vokse.

Interesse for Villa Frednes

Flere kom på dagens marked i all hovedsak for å se hvordan Frednes ser ut i dag, samtidig som varene markedet tilbød virkelig falt i smak.

– Jeg så eventet på Facebook og har hatt en søken etter å se hvordan Villa Frednes er nå. Det er virkelig beundrings­verdig hvordan det er ivaretatt, forteller Birgitte Stangeland Schlewitz.

Etter en dag med julebakst var planen å avslutte dagen her på julemarked­et.

– Gøy å få se denne bygningen innvendig igjen. Husker det var kulturskol­e, utstilling­er og galleri her før i tiden. Også handlet vi litt alle sammen da, legger hun til.

Liv Pedersen endte opp med å gjøre et kupp:

– Jeg skulle se etter noen mye mindre bilder, men så var dette så nydelig da. Dette var et kupp, smiler hun etter å ha sikret seg det største bildet bak kassa.

– Veldig moro med så mye folk, tusen takk for besøket, smilte Erlandsen til alle og enhver.

 ?? ALLE FOTO: CAMILLA HANSEN NORHEIM ?? KUNSTVERK: Liv Pedersen hadde tenkt å kjøpe et mindre bilde, men falt for konglen. Mona Stenseth Erlandsen (t.h.) er strålende fornøyd med julemarked­et på Villa Frednes.
ALLE FOTO: CAMILLA HANSEN NORHEIM KUNSTVERK: Liv Pedersen hadde tenkt å kjøpe et mindre bilde, men falt for konglen. Mona Stenseth Erlandsen (t.h.) er strålende fornøyd med julemarked­et på Villa Frednes.
 ??  ?? STRØMMET TIL: Folk strømmet til julemakred­et i den aerverdige villaen.
STRØMMET TIL: Folk strømmet til julemakred­et i den aerverdige villaen.
 ??  ?? FORNØYDE: Åse Einarborg, Gunvor Hermansen, Birgitte Stangeland Schlewitz, Amanda-Sofie Hermansen Schlewitz.
FORNØYDE: Åse Einarborg, Gunvor Hermansen, Birgitte Stangeland Schlewitz, Amanda-Sofie Hermansen Schlewitz.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway