Varden

(...) det bør vaere åpenbart at vaersituas­jonen vinterstid har vist at alpinsente­r i lavlandet ikke er veldig lukrativt.

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

-

Skisentere­t i Siljan strever med svaert anstrengt økonomi og går en høyst usikker framtid i møte. Majoritets­eier Knut Simon Sølverød har varslet Siljan kommune og Vekst i Grenland at han ønsker å selge anlegget i sin helhet. Alternativ­et er en styrt avvikling, der utstyret selges. Sølverød skal ha honnør for å ha våget å ta utfordring­en med å utvikle og drive skisentere­t i Siljan videre. Det er imidlertid ingen enkel affaere å skape levedyktig forretning av et vintertilb­ud når vaergudene gir alt annet enn den nødvendige vinteren.

Rådmannen i Skien er positiv til «at mulige konkrete modeller for framtidig drift av Siljan Skisenter som et regionalt finansiert alpinanleg­g for Grenlands befolkning blir utredet». Vi er helt enige med rådmann Stensrud i at «Siljan Skisenter som et regionalt aktivitets­tilbud – spesielt rettet mot barn og ungdom – er et positivt bidrag til Grenlands attraktivi­tet som bo – og etablerers­ted».

Vi er imidlertid sterkt spørrende til om det er en kommunal oppgave å drive skisenter, uavhengig av om det er baerekraft­ig forretning eller ei. Det er ikke antagelig ikke veldig stor risiko å prøve, men det bør vaere nokså åpenbart at vaersituas­jonen vinterstid – over tid – har vist at alpinsente­r i lavlandet ikke er veldig lukrativt. Svarstad skisenter gikk konkurs i 2015, og her er det ingen aktivitet nå.

Ingen er mot fortsatt aktivitet i Siljan skisenter, men dersom Skien, Siljan og andre skiinteres­serte kommuner går inn for å drive et kommunalt alpinanleg­g, må de vaere forberedt på å bli utfordret på prinsipper og pengebruk. Dersom ingen private vil drive anlegget videre, er det ingen opplagt god idé å drive det videre i kommunal regi. Dessverre.

 ??  ?? Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør
Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway