Varden

Kontrollut­valget tar tak i skjenkebrå­ket

Rådmann Per Wold må møte i kontrollut­valget – for å forklare seg om sushiog skjenkebrå­ket som rir byens uteliv som en mare.

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m

OPPVASK:

Porsgrunn, Bamble og Kragerø kommune har engasjert et kontrollse­lskap som til stadighet havner i klammeri med utelivsbra­nsjen. I går ble saken tatt opp under punktet eventuelt i kontrollut­valget i Porsgrunn. Bakgrunnen var de siste dråpene som har fått både halvliterg­lass og vinkarafle­r til å renne over: Varden fortalte mandag om Ori Sushi Bar der driveren Johnny Nguyen ble politianme­ldt og nå trues med åtte prikker etter at han ba to angivelig uhøflige og masete skjenkekon­trollører forlate lokalet.

Nekter for voldsbruk

Nguyen er anmeldt for voldsbruk mot kontrollør­ene, noe han nekter for. Han har også åtte vitner som han sier kan gå god for at han ikke brukte vold.

– Hele saken virker snodig og unødvendig. Jeg var til stede på møtet mellom kommunen og utelivsbra­nsjen da rådmannen sa at de skulle bruke sunn fornuft. Og så skjer dette, sukker Erik Bystrøm som er leder i kontrollut­valget.

Representa­ntene bestemte at rådmannen måtte redegjøre for saken i neste møte.

Frps representa­nt i kontrollut­valget er Henning Yven. Også han er oppgitt over utviklinge­n.

– Det er i hvert fall et stort sprik mellom oppfatning­en til de som driver i bransjen og de som utfører kontrollen­e, sier Yven som også trekker fram Vardens nyhetssak om Kaffe og The Spesialen som ble truet med politiet.

Kontrollut­valget vil nå ha en ny gjennomgan­g fra rådmannen for å få vite hva som er praksis og holdninger når kontrollre­gimet møter små naeringsdr­ivende.

Rabaldermø­te

Det er bare tre uker siden rådmann Per Wold møtte utelivsbra­nsjen til et rabaldermø­te i bystyresal­en. Til stede var også representa­nter for kontrollse­lskapet Securance. Rådmannen tok på seg alt ansvar, lovet smidighet – og understrek­et at kommunen skulle bruke hodet.

Henning Yven mener det kan vaere grunnlag for å diskutere kontrollør­enes vurderings­evne.

– Vi har jo også saken i Bamble der formannska­pet trakk tilbake åtte prikker.

–Det ser i det hele tatt ut til å ha blitt vanskelig å drive i denne bransjen, sier han.

I gårsdagens Varden uttalte daglig leder Kai Henning Braekke i Securance at kontrollør­ene har uklanderli­g oppførsel.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Leder Erik Bystrøm og representa­nten Henning Yven i kontrollut­valget vil vite hvordan rådmannen forvalter skjenkekon­trollen.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Leder Erik Bystrøm og representa­nten Henning Yven i kontrollut­valget vil vite hvordan rådmannen forvalter skjenkekon­trollen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway