Varden

Alt er helt åpent i Liverpools gruppe

Liverpool kan ryke ut av mesterliga­en med tap mot Spartak Moskva onsdag. Men med minst uavgjort er avansement­et sikret.

- LIVERPOOL

Onsdag ryker enten Liverpool, Sevilla eller Spartak Moskva fra gruppe E ut av europas gjeveste klubbturne­ring, mesterliga­en. Tabellen før den siste gruppespil­lkampen viser at Liverpool leder med ni poeng, ett poeng foran Sevilla og tre poeng foran Spartak Moskva. Maribor ligger sist med to poeng.

Men det er mange mulige utfall onsdag. La oss starte med Liverpool som sikrer gruppeseie­r dersom de vinner hjemme mot Spartak Moskva onsdag. De blir trolig nummer to med uavgjort, dersom Sevilla innfrir favorittst­empelet mot Maribor. De to beste i hver gruppe går som kjent videre til utslagsstu­ndene.

2014

Med tap vil trolig Jürgen Klopps menn vaere ute av det gode selskap og må fortsette i europaliga­en. Det eneste som kan redde Liverpool da er at Sevilla går poengløse av banen i Slovenia.

Mange Liverpool-supportere husker med gru tilbake til 2014 da klubben var i en lignende situasjon. Den gang måtte Liverpool slå Basel hjemme for å gå videre fra gruppespil­let. Kampen endte 1-1, og mesterliga­eventyret stoppet der.

Når det gjelder Sevilla er de sikret avansement med uavgjort, men kan klare seg med tap dersom Liverpool vinner mot Spartak Moskva. Spanjolene blir gruppevinn­er dersom de vinner sin kamp, og Liverpool ikke gjør det.

Spartak Moskva blir nummer tre i gruppa med tap eller uavgjort, men er sikret avansement med seier på Anfield. De kan faktisk bli gruppevinn­er med seier dersom Sevilla ikke vinner mot Maribor, som uansett resultat havner sist i gruppa.

Dersom både Liverpool, Sevilla og Spartak Moskva ender med ni poeng blir Liverpool nummer tre i gruppa på innbyrdes oppgjør de tre lagene mellom.

3–3

Liverpool kunne sikret seg både avansement og gruppeseie­r borte mot Sevilla sist runde, men 3-0-ledelsen etter første omgang ble etter hvert til 3–3 og poengdelin­g, og det var fortsatt full spenning i gruppa.

Men Klopps menn har virkelig funnet formen i ligaen. Etter fem seire på de seks siste kampene er Liverpool tilbake i topp fire for første gang siden august. Sist helg ble det 5-1-seier borte mot Brighton.

Klopp har den brennhete kvartetten med Mohamed Salah, Roberto Firmino, Philippe Coutinho og Sadio Mané klare til dyst, men må klare seg uten Joel Matip som er ute på grunn av en muskelskad­e. Hvor lang tid Matip er ute er ikke sikkert, men i verste fall kan det ta en måneds tid.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX. ?? VINNE: Liverpool og Mohamed Salah bør helst vinne mesterliga­kampen mot Spartak Moskva hjemme på Anfield.
FOTO: NTB SCANPIX. VINNE: Liverpool og Mohamed Salah bør helst vinne mesterliga­kampen mot Spartak Moskva hjemme på Anfield.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway