Varden

– Tøft for Gjerpen å ta steget videre

Bent Svele mener det blir tøft for Gjerpen å ta neste steg helt alene. Han maner til samarbeid i sitt gamle hjemfylke.

- BIETIGHEIM-BISSINGEN Tom Arne Borgersen

HEKTISK:

På spørsmål fra NTBs Espen Hartvig om hva TV-profilen mener om statusen på Gjerpen nå og hvordan det blir framover, er den tidligere Uraeddspil­leren klar på at Gjerpen og andre klubber i Grenland må legge klutene sammen.

– Det er en kamp om spillere og midler når både Gjerpen og Pors skal kjempe om topp-plasser, sier Bent Svele fra Tyskland.

Samarbeid med Pors

Han vil ha samarbeid mellom Gjerpen og Pors, for han mener at det må satses enda tøffere for å utvikle den beste klubben ytterliger­e.

– Pors var i 1. divisjon i fjor og har gjort det bra i 2. divisjon så langt denne sesongen. Det er ingen som blir bedre av å prøve på hver sin side, det er det ikke, sier han.

Med bakgrunn fra Storhamar og solid kjennskap til hva som skal til for å ta ytterliger­e steg, bør Sveles ord veies med tyngde.

– Statusen for Gjerpen akkurat nå er at de har et eliteserie­lag på nedre halvdel av tabellen. Det er lite entusiasme rundt klubben, som jeg kjenner til og det er få mennesker som ser Gjerpens kamper. Det mangler trykk, mener Svele.

Han legger ikke skjul på at han er imponert over det Gjerpen har fått til de siste årene.

En prestasjon

– Klart det er en prestasjon av Gjerpen å ha fått til dette. De var langt nede, faktisk nesten helt borte, før de kom tilbake.

Neste steg blir minst like viktig, mener Svele.

– Nå handler det om enten å ta steget videre, eller konsolider­e og bli på samme nivå som nå. Det kreves imidlertid at det gjøres en solid jobb. Jeg er helt sikkert at de gjør det de kan for å hente de penger som kreves for å komme enda høyere på tabellen. For det viktige nå er organisasj­on og økonomi. Uten dette, vil de ligge der de ligger nå, sier Svele.

Hander om penger

Den tidligere toppspille­ren tror det skal bli vrient for Gjerpen å skaffe seg gode spillere framover.

– Det handler til syvende og sist om penger og opplegget rundt. Jeg tror heller, i stedet for å hente dyre spillere, at det kan vaere vel så smart å dyrke fram talenter. Jeg har hørt at det kommer mange spennende spillere fra store deler av landet som går på videregåen­de skole, så det bør vaere mulig å gjøre det på den måten, legger han til.

Med familie i Grenland, er Svele ofte på besøk i regionen.

– Jeg er heldig som har familie der, og når har jeg barnebarn som jeg prioritere­r å vaere sammen med. Sånn sett er jeg heldig, avslutter han.

 ?? FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX ?? TV 2s kommentato­rpar Harald Bredeli (tv) og Bent Svele har hektisk dager i VM i håndball, men sistnevnte har tid til å mene noe om Gjerpen og veien videre i slagene mellom kommenteri­ng av håndballka­mper.
FOTO: VIDAR RUUD / NTB SCANPIX TV 2s kommentato­rpar Harald Bredeli (tv) og Bent Svele har hektisk dager i VM i håndball, men sistnevnte har tid til å mene noe om Gjerpen og veien videre i slagene mellom kommenteri­ng av håndballka­mper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway