Varden

– Ikke interessan­t nok?

«Hvagjørvif­orå styrke jentefotba­llen i Telemark?». Spørsmålet skal besvares onsdag kveld, men NFF Telemark etterlyser større interesse.

- SKIEN Bjørn Borge

ENGASJERER:

Mange snakker om det, men ganske få gjør noe med det. Temaet er jenter og fotball.

– Vi har 30 pluss påmeldte, oppsummere­r kretsens daglige leder, Roger Eilertsen, tirsdag formiddag.

Han legger ikke skjul på at han skulle ønske flere fattet større interesse for temaet.

– De påmeldte er opptatt av dette. Hva med dem som ikke har meldt seg? Er ikke jenter fotballint­eressant nok? spør Eilertsen.

Varden fortalte nylig at NFF Telemark opplever en nedgang på ti lag (3,3 prosent) i jenteklass­ene. Da fortalte Eilertsen at han kjente til klubber der noen jenter ønsket å spille fotball, men hvor man ikke klarte å fylle trenerroll­en for laget.

– Av kretsens 66 klubber er det fortsatt 59 som ikke har lag i jenter 13–14. Det er betenkelig, sier den daglige lederen.

Håper på scoring

Møtet innledes med kretsens erfaringer etter høstens klubbesøk og en undersøkel­se om hva jenter vil med fotball.

Deretter skal Uraedds Geir Elseth fortelle om utfordring­er som toppklubb, før NFFs prosjektle­der, Øyvind Strøm, presentere­r

FLERE:

status for jentesatsi­ng på landsnivå.

Til slutt inviterer man til diskusjone­n man håper skal ende med scoring for jenter i fotball.

– Vi tror ikke vi ender opp med en fasit, men må få temaet på dagsorden. Får man temaet dit, er sjansen mye større for å få til et resultat, mener Eilertsen, som vet at meningene er flere blant de engasjerte.

Fossum har påmeldt sju av de foreløpig drøyt 30, og totalt har 13 klubber meldt seg.

Avviser ingen

– Ja, vi hadde forventet enda større interesse. Invitasjon­en er sendt til alle ledere og trenere på jentesida, og jeg vil da tro at spesielt trenerne, som føler situasjone­n på kroppen, kan ha verdifull informasjo­n å dele med resten. Det er bare å melde seg på – og vi avviser selvsagt heller ikke uanmeldte i døra.

Kantina på Skagerak Arena er møteplasse­n.

På landsnivå ligger ikke Telemark så verst an, med 28 prosent av befolkning­en involvert i alder 6–12 og 14,5 prosent i 13–19 år. Det er imidlertid henholdsvi­s 12 og fem prosent under målene i handlingsp­lanen.

 ?? BEGGE FOTO: BJØRN BORGE ?? NFF Telemark inviterer til møte for å diskutere veien videre for jenter i fotballen, og håper at det vil føre til et større engasjemen­t enn påmeldinge­ne antyder.
BEGGE FOTO: BJØRN BORGE NFF Telemark inviterer til møte for å diskutere veien videre for jenter i fotballen, og håper at det vil føre til et større engasjemen­t enn påmeldinge­ne antyder.
 ??  ?? Roger Eilertsen mener at flere av kretsens klubber bør vaere represente­rt når jentene diskuteres onsdag.
Roger Eilertsen mener at flere av kretsens klubber bør vaere represente­rt når jentene diskuteres onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway