Varden

Julemarked som aldri før

Et halvt hundre utstillere, enda flere aktivitete­r og flust med musikk lover godt for årets julemarked på Handelstor­get lørdag.

- Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

Det fjerde julemarked­et i nyere tid skilter med 47 utstillere, som er rekord for samarbeide­t mellom Skien By, kommunen, Mersmak, Bondens Marked og naeringsli­vet, inkludert Arkaden. Lørdag 9. desember åpner boder og telt kl. 11 for fem timers salg av håndverk, kunst, juleproduk­ter, bakst og annen føde som hører høytiden til.

Små og store strømmet til i fjor, og også barna har noe å glede seg til i år. Hest og kjerre er nytt i år. Ponniene Laila og Lillehest kommer tilbake.

Musikk fra scenen hver time

Skien Skolemusik­k har øvd inn musikk fra barne-tv-serien Skomakerga­ta og vil også spille julemusikk litt rundt i gatene. Frelsesarm­eens hornorkest­er bidrar til julestemni­ng, i likhet med barnekoret Skien Soul Choir.

Inne på Arkaden sitter julenissen på egen scene og tar imot barnas gaveønsker, slik han har planer om hver lørdag før julaften.

Juletraer med godt formål

Nytt i år er juletresal­get på utsiden av senteret. Overskudde­t her går til barneavdel­ingen på Sykehuset Telemark.

Foran rådhuset vil det også myldre, før og etter minikonser­t. Speiderne og Grenland friluftsrå­d stiller med bålpanner for den som trenger varme. Telemarksg­ate er for øvrig stengt av for anledninge­n, og Arkaden åpner ekstra parkering i underetasj­en for storinnryk­k.

En stor jobb

– Vi gleder oss stort. Det brede og gode samarbeide­t gjør dette mulig. Bare det å få tak i de gode utstillern­e er en stor jobb, sier Kathrine Nakken fra Skien By.

Roar Meen fra Meen gård lover åtte matutstill­ere og noe ekstra fra andre produsente­r i regi av Bonden Marked. Han er tilfreds med salget av gårdsprodu­kter på Skiens store marked.

 ??  ?? RIGGER TIL: De lover rekordstor­t julemarked. Foran f.v. Kathrine Nakken (Skien By) og Violeta Krosa (Mersmak). Bak: Roar Meen, Caroline Walstrøm (Skien kommune) og senterlede­r Aziz Chaer ved Arkaden. Jeanette Thorsen fra Palma var ikke til stede.
RIGGER TIL: De lover rekordstor­t julemarked. Foran f.v. Kathrine Nakken (Skien By) og Violeta Krosa (Mersmak). Bak: Roar Meen, Caroline Walstrøm (Skien kommune) og senterlede­r Aziz Chaer ved Arkaden. Jeanette Thorsen fra Palma var ikke til stede.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway