Varden

15 søkere har nye Ibsen-ideer

- SKIEN

JURY: Prosjektgr­uppa har fått inn 15 søknader fra folk som ønsker å utvikle nye Ibsenprodu­kter.

Her er ideer innen mat og drike, kunst pg håndverk, spill, film, opplevlels­er og mer tradisjone­lle suvenirer.

Søknadsfri­sten er ute og Anette Storlien Andersen, Ibsenkoord­inator i Skien kommune, har talt 15 søknader fra folk som ønsker å utvikle nye Ibsen-produkter.

Anette Storlien Andersen,

Stor variasjon

– Det som er veldig gøy er at søkerne represente­rer veldig ulike produkter og bransjer. Her er det ideer innen mat og drikke, kunst og håndverk, spill, film, opplevelse­r og mer tradisjone­lle suvenirer, opplyser hun. Av hensyn til «forretning­shemmeligh­eter» kan hun ikke på nåvaerende tidspunkt si noe mer konkret om de ulike søkerne, men den eller de som får støtte vil bli presentert naermere.

I høst gikk hun ut og etterlyste ideer til Ibsen-produkter sammen med Line Ruud Ørslien i Telemark fylkeskomm­une og Silje Honningdal ved Telemark Museum. De lokket med en sum på 250.000 kroner i støtte.

Pengene er satt av for å hjelpe kreative naeringer å utvikle gode og kommersiel­le Ibsenprodu­kter.

Avgjøresfø­rjul

Før jul vil juryen beslutte hvilke av ideene som får en del av potten.

– Det er ikke bestemt hvor mye eller hvor mange som vil få støtte. I første om gang vil vi få noen eksterne uttalelser på søknadene med tanke på om det er realistisk å gjennomfør­e ideen til et ferdig produkt, sier Storlien Andersen.

Juryen består av Line Ruud Ørslien ved Telemark fylkeskomm­une, Silje Honningdal ved Telemark Museum og Lene Hysing og Storlien Andersen ved Skien kommune. I tillegg blir en representa­nt fra Mersmak involvert der det er hensiktsme­ssig.

Pilotprosj­ekt

Ibsen-koordinato­ren sier hun er godt fornøyd med spredninge­n blant søkerne.

– Dette er første runde ut i et pilotprosj­ekt og vi hadde temmelig åpne forventnin­ger til responsen. Vi ønsket å se om det var interesse for å utvikle Ibsen-produkter og hvilke type ideer som finnes der ute. Da er vi veldig godt fornøyd med å se at det er så stor spredning blant årets søkere, sier hun.

Tilskuddso­rdningen er planlagt å gå over tre år, og de 250.000 kronene er første års sum fra fylkeskomm­unen og Skien kommune.

Målet er at ett eller flere produkter kan presentere­s i allerede mars.

– Det vil nok ikke vaere et helt ferdig produkt, men en presentasj­on av hvor langt man har kommet.

 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? Line R. Ørslien (f.v), Anette Storli Andersen og Silje Honningdal skal vurdere ideene som har kommet inn.
FOTO: SINDRE OMENÅS Line R. Ørslien (f.v), Anette Storli Andersen og Silje Honningdal skal vurdere ideene som har kommet inn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway