Varden

Kart kan få ny start

Styreleder i Kartfestiv­alen, Øyvind Dahle, bekrefter at festivalen er i dialog med folk som kan tenke seg å videreføre festivalen.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

– Vi prater for tida. Hvordan det ender opp, vet vi ikke. Men det handler om samtaler vi har tro på at kan føre fram til noe, sier Øyvind Dahle til Varden.

Håper på ny festival neste år

Kartfestiv­alen ble siste gang arrangert i 2016. Årets utgave av festivalen ble avlyst i mars i år som følge av davaerende festivalle­der Bjørn Thore Andreassen­s vedvarende sykdom, samt endrede rammebetin­gelser for festivalle­delsen i form av arbeid på utsiden av festivalen. Bjørn Thore Andreassen, som har vaert Kartfestiv­alens primus motor siden starten i 2005, døde i juli. Sammen med Øyvind Dahle, Jo Henning Kåsin og Eva Rismo bygde han opp Kartfestiv­alen til å bli et av Sauherads fremste kulturelle fyrtårn. Nå ser Øyvind Dahle for seg at det på nytt kan bli Kartfestiv­al i kommunen.

– Forhåpentl­igvis snakker vi om 2018. Det er fortsatt mange løse tråder. Men det kan hende vi får avklaring om ikke altfor lang tid, sier Dahle.

– Festivalår­et 2018 naermer seg kjapt. Når må en avklaring vaere på plass for å sikre Kartfestiv­al allerede neste år?

– Vi bør ha klare tanker om dette helst før jul, eller i hvert fall tidlig på nyåret, mener styreleder­en.

Vil bidra med kunnskap

Øyvind Dahle opplyser at festivalen snakker med folk både fra Midt-Telemark og utenfra om en videreføri­ng.

– Det er egentlig litt begge deler. Men alle har et forhold til området, sier Dahle som ikke ønsker å gå i detalj på hvem er i dialog med. Han viser til at Far- stadparken fortsatt er tenkt som et festivalhj­erte.

– Tenker Dahle, Kåsin og Rismo å vaere en del av framtidige festivalla­get?

– I første rekke er det en tanke om at andre tar festivalen videre. For oss som har drevet Kartfestiv­alen er det likevel et sterkt ønske om å hjelpe til med å overføre alt fra rutiner, kunn- skap og nettverk til dem som eventuelt videreføre­r festivalen, svarer styreleder­en.

– Hva må til for at nye koster overtar?

– Det må vaere en vilje til å ta ansvar. Det er kanskje det viktigste, mener Dahle.

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? VINKER IKKE FARVEL?: Her er irske Tupelo på scenen under Kartfestiv­alen 2016. Nå er festivalen i dialog med folk som er aktuelle for å føre det populaere arrangemen­tet videre.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT VINKER IKKE FARVEL?: Her er irske Tupelo på scenen under Kartfestiv­alen 2016. Nå er festivalen i dialog med folk som er aktuelle for å føre det populaere arrangemen­tet videre.
 ??  ?? NESTEN 50-50: Styreleder Øyvind Dahle – her i 2016 – mener det er 47 prosents sjanse for og 53 imot at festivalen snart lander en videreføri­ng.
NESTEN 50-50: Styreleder Øyvind Dahle – her i 2016 – mener det er 47 prosents sjanse for og 53 imot at festivalen snart lander en videreføri­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway