Varden

Ikke bare Shala-la-la som utenlandsp­roff

For Herolind «Lindi» Shala (25) har livet som utenlandsp­roff bydd på både oppturer og nedturer.

- SKIEN Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

25-åringen, som i august signerte en 2,5 årskontrak­t med danske Lyngby, er den første til å innrømme at livet som fotballpro­ff ikke nødvendigv­is har vaert en dans på roser.

– Nei, og for egen del føler jeg vel at det mer har vaert en dans på torner. Det har gått veldig opp og ned siden jeg dro fra Odd. Det har vaert en berg-ogdal-bane med mange oppturer og enda flere nedturer, sier Shala.

God i Tyrkia

I januar i 2015 gikk han fra Odd til Sparta Praha. Etter en litt trøblete start i den tsjekkiske hovedstads­klubben ble han lånt ut til Slovan Liberec. Der ble han ble en umiddelbar suksess. Men etter å ha scoret seks mål på 24 kamper ble han så lånt ut til tyrkiske toppklubbe­n Kasimpasa.

Det gikk ikke helt som planlagt.

Treneren som hentet Shala til klubben fikk etter hvert fyken og treneren som tok over hadde ikke veldig trua på Klyve-gutten. I sommer returnerte han derfor til Sparta Praha, hvor han og klubben etter hvert ble enige om å gå hver til sitt.

Trøblet med skader

– Det har vaert noen tøffe perioder. Jeg skal aerlig innrømme det. Men nå ser det lysere ut enn på lenge, og nå ser jeg positivt på framtiden igjen. Jeg har funnet meg godt til rette her i Danmark.

I helgen var han i Lyngbys startoppst­illing – for første gang siden han kom til klubben. I de to foregående kampene fikk han noen minutter som innbytter.

– At det ikke har blitt så mye spilletid har litt med skader å gjøre. Jeg fikk en strekk i låret rett etter at jeg kom hit. Da jeg endelig begynt å bli skadefri slo jeg skaden opp igjen og det er hovedgrunn­en til at jeg ikke har startet før nå. Men nå er jeg endelig skadefri og klar for å bidra, sier han.

Midtbanesp­illeren var ønsket tilbake i Odd i sommer, men har hele tiden vaert klar på at han vil fortsette karrieren i utlandet.

Glad i Odd

– Jeg snakket litt med Dag-Eilev Fagermo, men kom da fram til at Odd ikke er rett for meg nå. Jeg har fortsatt lyst til å prøve meg i en større liga og da tror jeg kanskje Lyngby og Danmark er et bedre utstilling­svindu enn Odd og Norge, sier Shala.

Det er ikke dermed sagt at han ikke vil bli å se i sort og hvitt igjen.

– Jeg følger med og jeg er veldig glad i klubben. Hadde det ikke vaert for Odd hadde jeg ikke vaert der jeg er i dag, så det er en klubb jeg ganske sikkert kommer til å spille for igjen. Men det blir nok noe år fram i tid.

USA neste

Lørdag møter Shala og co. tabelljumb­o FC Helsingør på bortebane. Da lagene møtes motsatt oppgjør i september vant Shala og co. 3–1.

Etter lørdagens kamp er det ferie fram til over nyttår. Deler av den skal «Lindi» tilbringe i USA sammen med kjaeresten.

– Det er alltid deilig med litt fri, så det skal bli godt det, sier 25-åringen.

Foran lørdagens kamp ligger Lyngby på en 10. plass på tabellen med 18 poeng. Helsingør ligger sist med 10, mens Brøndby topper med 42.

 ??  ?? TRIVES: Herolind Shala har funnet seg godt til rette i danske Lyngby. Lørdag startet han for første gang for klubben.
TRIVES: Herolind Shala har funnet seg godt til rette i danske Lyngby. Lørdag startet han for første gang for klubben.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? GJENSYN: Herolind er glad i Odd og regner med å spille for klubben en eller annen gang i framtiden. Her jubler og med Jarkko Hurme for scoring mot Vålerenga i 2014.
FOTO: NTB SCANPIX GJENSYN: Herolind er glad i Odd og regner med å spille for klubben en eller annen gang i framtiden. Her jubler og med Jarkko Hurme for scoring mot Vålerenga i 2014.
 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway