Varden

Til glede for noen få og sorg for de mange

-

Porsgrunn kirkelige fellesråd vedtok 16. november å starte byggingen av «Reis opp»-kirken til erstatning for Østre Porsgrunn kirke som ble totalskade­t i brann i april 2011:

Desembernu­mmeret 2017 av Porsgrunn menighetsb­lad refererer følgende utsagn av lederen for Porsgrunn kirkelige fellesråd, Jan Erik Langangen: «Jeg har heller ikke sett at det var noen alternativ til det å bygge en ny kirke – det ville i så fall vaere at det ikke ble bygget noe i det hele tatt».

Langangen sier med andre ord at han heller ville unnlate å bygge en kirke i det hele tatt enn å gjenoppbyg­ge Østre Porsgrunn kirke. Utsagnet rimer dårlig med tårene som sentrale personer i menighetsl­edelsen hevder å ha felt på grunn av kirkebrann­en. Det virker også svaert provoseren­de overfor flertallet av medlemmene i Porsgrunn menighet, som sterkt ønsker en gjenreisni­ng av den praktfulle gamle kirken, som kunne vaert gjenoppbyg­get for forsikring­sselskapet­s regning.

Dersom Langangen egentlig mener at det ikke er behov for flere kirker i Porsgrunn, er det vanskelig å forstå hvorfor han går inn for å bruke millioner av fellesskap­ets midler for å bygge en ny kirke som menigheten­s medlemmer har stemt ned, og som med sitt modernisti­ske utse- ende er mistilpass­et den vernede gamle trehusbeby­ggelsen på Kirkehauge­n. Gunnar Hopen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway