Varden

Mats Eirik (27) inviterer til jul

Mens mange organisasj­oner inviterer folk i jula, gjør nå flere og flere privatpers­oner det samme. Mats Eirik (27) Pettersen er en av dem som inviterer til julefeirin­g hjemme i stua.

-

Porsgrunn Normisjon inviterer til julefeirin­g for 46. gang. De er en av mange organisasj­oner som åpner dørene på julaften. Flere privatpers­oner har også lagt ut annonse på Finn.no, en av dem er Mats Eirik (27) Pettersen. Han åpner hjemmet sitt og stiller med mat, kaker og gaver.

«Jeg og mine 2 pusekatter søker noen som trenger noen å vaere sammen med på julaften som ikke har så mye å rutte med. Jeg vil stille med et julepyntet hus, juletre og alt som hører julen til.» Slik starter annonsen Mats Eirik Pettersen har lagt ut på Finn.no.

27-åringen bor i Langesund og har lenge tenkt tanken på å invitere noen hjem på julaften.

– Det er første gang jeg gjør dette. Jeg har vokst opp med tradisjone­ll jul og har mulighet til å feire med egen familie. Samtidig vet jeg jo at det er mange som ikke har det så lett. Spesielt på julaften. Jeg håper at mitt bidrag kan vaere med å gjøre den kvelden litt bedre, sier Pettersen.

Sju slag og hekta på lys

Han vil stå for julemat, julekaker og gaver. I tillegg tilbyr han seg å hente og kjøre om det skulle vaere nødvendig.

Hjemme hos Pettersen er hele huset pyntet med lys. Sist helg inviterte han familien sin til offisiell tenning av julelys.

– Det begynte i det små med litt lys, men har nok bygd på seg år etter år, smiler han.

– I annonsen står det hjemmebakt­e kaker. Har du begynt på julebakste­n?

– Ja, det har jeg. Det blir alltid sju slag, forteller Pettersen.

– Hvis jeg kunne få vaere med å gjøre jula litt bedre for noen så hadde det vaert en fin julegave for meg å gi til noen andre, legger han til.

Flere åpner dørene

Pettersen er en av mange privatpers­oner som har lagt ut annonse på nett. Men også ulike organisasj­oner har tradisjon for å invitere til julaften. En av disse er Normisjon i Porsgrunn hvor ildsjeler for 46. gang trår til med julaften for alle som trenger et sted å vaere.

Jarle Storebø er primus motor og har i over 30 år vaert med å arrangere.

– Vi inviterer til julefeirin­g i menighetsh­uset på vestsiden i Porsgrunn. Det er ingen påmelding, det er litt av kjernegrei­a, forteller Storebø.

– Ofte er det dagsform som avgjør om flere kommer eller ikke, derfor har vi valgt å ha det åpent.

I fjor kom det godt over 100 mennesker. Det er folk i alle lag

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
FOTO: FREDRIK PEDERSEN
 ??  ?? JUL: – Det er nok litt skummelt og noen kvier seg litt for å ta kontakt for å feire jul med noen de ikke kjenner. Derfor har jeg skrevet i annonsen at vi gjerne kan møtes før jul for å bli kjent, forteller Mats Eirik Pettersen.
JUL: – Det er nok litt skummelt og noen kvier seg litt for å ta kontakt for å feire jul med noen de ikke kjenner. Derfor har jeg skrevet i annonsen at vi gjerne kan møtes før jul for å bli kjent, forteller Mats Eirik Pettersen.
 ??  ?? VELKOMMEN: Mats Eirik Pettersen stiller med julepyntet hus, julemat og det som hører med. Julaften åpner han døra for noen som trenger det.
VELKOMMEN: Mats Eirik Pettersen stiller med julepyntet hus, julemat og det som hører med. Julaften åpner han døra for noen som trenger det.
 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? INVITERER: Sandrina Elisabeth Sandell i Løvetannak­ademiet inviterer unge til julefeirin­g på Bryggepark­en hotell.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N INVITERER: Sandrina Elisabeth Sandell i Løvetannak­ademiet inviterer unge til julefeirin­g på Bryggepark­en hotell.
 ?? ARKIVFOTO ?? ILDSJEL: Runar Abrahamsen dro i gang Omvendt Julenisse i 2011. I år regner han med at rundt 100 familier vil få hjelp til jul.
ARKIVFOTO ILDSJEL: Runar Abrahamsen dro i gang Omvendt Julenisse i 2011. I år regner han med at rundt 100 familier vil få hjelp til jul.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway