Varden

Fullsatt sal og suksess for nissene

«Jul på Månetoppen» trollbandt publikum fra første sekund i går kveld.

- PORSGRUNN Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n@varden.no

Porsgrunn Amatørteat­er klarte det igjen. De fylte hele salen og ga alt på scenen under gårsdagens urpremiere på «Jul på Månetoppen».

– Hvor har det blitt av blåtimen? Og hvorfor snakker ikke rødnisser med blånisser?

Dina Åsatun (16) fra Heistad, spiller rødnissen Jentungen fra Tuftegårde­n som blir kjent med blånissen Storm, som spilles av Mathias Hansen fra Stathelle. Med ulike farger må de trosse fordommer hos sine nissefamil­ier, for sammen å løse mysteriet «Hvem eier Månetoppen?».

Ut på en farefull ferd

Det har nemlig oppstått en stor krise. Det var ikke flere blåbaer igjen i fjellet da blånissene skulle sanke baer, fordi rødnissene allerede tatt dem. Og som alle blånisser vet, så er det blånissene som lager julenattsh­immelen.

Storm og Jentungen legger ut på en farlig reise, for å møte Grånissen ute ved havet.

– Det var full sal i dag og vi har solgt veldig bra på de resterende forestilli­ngene også, sier Vibeke H. Abrahamsen, leder for Porsgrunn Amatørteat­er.

Ekstrafore­stilling

I fjor solgte Porsgrunn Amatørteat­er ut fem «Jul i Blåfjell»forestilli­nger. Både publikum og skuespille­rne ønsket mer fra Gudny I. Hagens univers, og på våren i år fikk gruppen tillatelse av forfattere­n til å sette opp «Jul på Månetoppen» i Porsgrunn, som det første amatørteat­eret noensinne.

Kostymene og kulissene under gårdsdagen­s forestilli­ng imponerte, det gjorde også de over tjue barna som deltok på scenen.

– Det er nesten fulle forestilli­nger i dag og i morgen, derfor har vi satt opp en ekstrafore­stilling på søndag. Der er det fortsatt mulig å få billetter, avslutter Abrahamsen.

 ??  ??
 ??  ?? STOR FORESTILLI­NG: Billettene til «Jul på Månetoppen» med Porsgrunn Amatør-
STOR FORESTILLI­NG: Billettene til «Jul på Månetoppen» med Porsgrunn Amatør-
 ??  ?? VED HAVET: Storm og Jentungen legger ut på en farefull ferd, til Grånissen ved havet, for å finne svar.
VED HAVET: Storm og Jentungen legger ut på en farefull ferd, til Grånissen ved havet, for å finne svar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway