Varden

Ny skole i Bamble

– Dere er økonomisk uansvarlig­e og dette vil føre til drastiske kutt i framtida. – Nei, det er vi ikke, og det kommer til å gå helt fint.

- ▶ Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Det ble en frisk debatt under fylkesting­ets behandling av om det skal bygges ny videregåen­de skole i Bamble, samt å ombygge skolen i Porsgrunn.

Til slutt ble det som fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid og posisjonen ville ha det. Men før politikern­e kom så langt, var det mange som uttrykte bekymring fra talerstole­n.

Uansvarlig

– Vi må tenke oss om en gang til, for dette er uansvarlig. Dette vil føre til ekstremt dramatiske kutt i tida framover på andre viktige ting som vei, naeringsut­vikling, kultur og tannhelse, innvendte Terje Riis-Johansen (Sp).

Kollega i Høyre, Gunn Marit Helgesen, var på samme linje som Riis-Johansen.

– Nå bør vi sette en fot i bakken og undersøke hva vi tåler av investerin­ger. At vi nå, samtidig som vi går inn i en sammenslåi­ng, setter i gang med så store investerin­ger, det mener jeg er uansvarlig sa Helgesen.

Penger nok

Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid var tydelig uenig i bekymringe­ne.

– Påstander om økonomisk uansvarlig­het vil jeg ikke vaere med på. Det ligger over 60 millioner til vedlikehol­d og effektivis­ering. Det er ikke riktig at de andre ikke får noen ting. Det kan vi lese av budsjettet, svarte Løkslid.

Han la også til at fylket nå går mot et godt driftsresu­ltat og har god budsjettdi­siplin.

– Vi bruker nå fondspenge­r på skole, og jeg mener det er et riktig grep å bruke fond på skole, og også på vei slik vi gjør. Da bruker vi penger på det vi har ansvar for.

MDG-seier

Til slutt stemte 24 for og 16 mot å bygge ny skole i Bamble og oppgradere i Porsgrunn.

Maja Foss Five (Ap) la til i forslaget at «i anbudsinnb­ydelsen skal det framgå at fylkeskomm­unen ønsker tilbud på at byggene oppføres med pluss-hus standard, og at Fylkesting­et ber om at bruk av massiv tre som byggemater­iale skal vaere et alternativ ved anbudsutly­sning.»

Miljøhensy­net kan ses på som en liten seier for Miljøparti­et de Grønne. Ron Bruinvis kom i sin tid med hard kritikk mot byggingen av nye Skien videregåen­de hvor pluss-hus standarden ikke ble tatt med.

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? PENGEBRUK: Flertallet med varaordfør­er Hans Edvard Askjer og fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid i spissen sa ja til å bygge skoler for over 250 millioner.
FOTO: FREDRIK NORDAHL PENGEBRUK: Flertallet med varaordfør­er Hans Edvard Askjer og fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid i spissen sa ja til å bygge skoler for over 250 millioner.
 ??  ?? UANSVARLIG: Mente Gunn Marit Helgesen, Høyre.
UANSVARLIG: Mente Gunn Marit Helgesen, Høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway