Varden

24SevenOff­ice på børs igjen – i Sverige

- ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Det er bare litt over fire år siden 24SevenOff­ice forlot Oslo Børs. Nå vil de hente inn 40 millioner i frisk kapital for satsing i Sverige.

VA Finans i Sverige melder at IT-selskapet er godkjent for notering på Aktietorge­t og at første handelsdag ventes å bli 21. desember.

Emisjonen er på inntil 6,2 millioner aksjer med en prising på 6,50 kroner per aksje. Det gir selskapet en verdi på 307 millioner svenske kroner før emisjon og er rundt tre ganger verdien de hadde da de gikk av børs i 2013.

Kunstig intelligen­s

Som Varden skrev for få uker tilbake har selskapet laget løsninger som automatise­rer mye av regnskapsa­rbeidet ved hjelp av kunstig intelligen­s. Alt er skybasert og systemet har bedriftslø­sninger for regnskap, timeregist­rering, lønn og fakturabeh­andling. For få uker siden var antall kunder tett på 25.000.

I løpet av september behandlet firmaet over fem millioner bilag, det er mer enn på firmaets sju første år til sammen. De økonomiske resultaten­e for firmaet er i ferd med å bedre seg, forteller administre­rende direktør Ståle Risa til Finansavis­en. De vil i år få inntekter på 86–87 millioner kroner. Selve driften (EBITDA) går nå i pluss, og fratrukket avskrivnin­ger og finanskost­nader, regner han med at resultatet i år havner på rundt null, forteller han.

Til Finansavis­en forklarer Risa videre at da de var registrert på Oslo Børs hadde de store kostnader og liten likviditet i aksjen samtidig som investoren­es interesse var liten.

– Når vi i tillegg visste vi skulle gjennom en periode for å skape et grunnlag for å få opp veksten var det best å vaere utenfor børsen, sa Risa til avisen.

Utviklings­arbeid i Skien

Stian Rustad startet 24SevenOff­ice i Porsgrunn i 1996 og har i dag alt utviklings­arbeid i Skien. Selskapet har hatt flere emisjoner. Den første var i 2005 da de hentet inn 15 millioner kroner da de ble notert på OTC-listen. Neste emisjon var i 2007 da de hentet inn 60 millioner kroner. De har fått ledende revisjonss­elskaper som PwC og KPMG på kundelista ifølge Wikipedia.

 ?? ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? 2013: IT-selskapet 24SevenOff­ice ble tatt av børs. På Klosterøya møtte Varden gründer Stian Rustad (til høyre) sammen med kolleger som har vaert med fra starten. Fra venstre: Kjell Richard Bjørntvedt (f.v.), Steinar Jordbakke, Snorre Realfsen og Espen...
ARKIVFOTO: TORE ØYVIND MOEN 2013: IT-selskapet 24SevenOff­ice ble tatt av børs. På Klosterøya møtte Varden gründer Stian Rustad (til høyre) sammen med kolleger som har vaert med fra starten. Fra venstre: Kjell Richard Bjørntvedt (f.v.), Steinar Jordbakke, Snorre Realfsen og Espen...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway