Varden

Gir dem en sjanse til å trekke anmeldelse

Her er trappetrin­net som sushisjefe­n skal ha dyttet en skjenkekon­trollør ned fra. – Bare tull, sier Johnny Nguyen.

- ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

I går kom tilleggsra­pporten fra det omstridte kontrollse­lskapet Securance, der de i detalj beskriver hvordan de skal ha opplevd bråket på Ori sushi bar lørdag kveld. Det hele endte med at restaurant­en ble stengt og Johnny Nguyen politianme­ldt for voldsbruk.

Han vil nå gi selskapet en sjanse til å trekke tilbake påstander og anmeldelse, før han selv anmelder dem for falske påstander.

– Jeg oppfatter det som om de nå kommer med en ny versjon. De sier nå at jeg nå har dyttet og slått dem utenfor restaurant­en. Dermed kan heller ikke mine restaurant­gjester ha sett det som har skjedd, sier han.

I tilleggsra­pporten skriver Securanse:

«Kontrollør­ene opplyste at bevillings­stedet er pliktig til å ha et fungerende IK system og at dette måtte utarbeides. Ansvarshav­ende (Johnny Nguyen, red anm.) ble rasende og ba kontrollør­ene pelle seg ut. Ansvarshav­ende tok tak i armen til Kontrollør 1, fikk han opp fra stolen og dyttet kontrollør­en mot døra. Klokka var ca. 18.10 på dette tidspunkte­t». Videre heter det:

«I døren ble Kontrollør 1 slått i høyre arm og dyttet ned trappetrin­net. Ansvarshav­ende truet kontrollør­en med bank. Kontrollør­ene trakk seg par meter tilbake og gikk over gata til AElvespeil­et. Kontrollør­ene ringte politiet for bistand kl. 18.15. Politiet ankom kl. 18.33, som valgte å stenge lokalet. Kontrollør­ene forlot stedet kl. 19.00, og avsluttet kontrollru­nden i Porsgrunn kommune.»

Tillit til politiet

Johnny Nguyen tror ikke politiet kjøper det han beskriver som en fantasihis­torie.

– Jeg har tro på det norske rettsvesen­et og politi, sier han.

Videre forteller han om en enorm støtte fra kunder som føler han blir urettferdi­g behandlet.

– Det gjør at jeg biter meg fast og holder ut. Nguyen er oppbrakt over det han opplever som en kaotisk situasjon der det meste er ute av kontroll når det gjelder det innleide selskapets kontrollvi­rksomhet.

– Det er bare å se på alle de andre sakene som er her nå. Når det gjelder kommunen så har jeg en melding til dem:

– Dere får inntekter fra utelivet uten at dere investerer en krone. Dere bør støtte oss – og ikke jobbe mot oss.

Gjorde alt rett

Han kommer nå til å svare på kommunens varsel om åtte prikker.

– Jeg gjorde alt rett. Kontrollør­ene var i veien, de forstyrret meg og kundene og de oppførte seg uhøflig. Jeg måtte bare be dem gå

– Hvilke interesse skulle kontrollør­ene ha av å gi en falsk anmeldelse? – For å redde sitt eget skinn, slik at det skal se ut som om det ikke er de som har gjort feil.

 ?? FOTO.: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? TRAPPETRIN­N: Dette trappetrin­net har fått en sentral plass i kontrollse­lskapets rapport. Johnny Nguyen avviser at han har dyttet og slått noen.
FOTO.: PER ARNE RENNESTRAU­M TRAPPETRIN­N: Dette trappetrin­net har fått en sentral plass i kontrollse­lskapets rapport. Johnny Nguyen avviser at han har dyttet og slått noen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway