Varden

Heltene reddet Sander fra ulvehund

Da en diger ulvehund forsøkte å sette tennene sine i nakken til Sander (3), visste barnehagea­nsatte Mats Blomseth akkurat hva han skulle gjøre.

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

– Jeg måtte jo hjelpe Sander, sier Blomseth (20).

Det er gått tre uker siden treåringen i Maurtua plutselig ble dyttet over ende av en stor ulvehund som hoppet over gjerdet og inn på området til Maurtua barnehage i Skien. Sander ble liggende på magen, og hetta til varmedress­en lå brettet i nakken. Hunden forsøkte å sette tennene i nakken til gutten, men fikk ikke tak. Den bet også etter ham i hodet. Like etter kom altså Mats Blomseth til unnsetting. Han fikk løftet opp Sander og beskyttet ham det han kunne ved å sparke og slå etter hunden, samtidig som hunden hadde bitt seg fast i foten til Sander.

Stakk hånda i hundekjeft­en

Mens Blomseth og Sander kjempet mot hunden kom kollega Gry Rausandhau­g løpende. Hun fikk hunden til å slippe taket i Sanders bein ved å stikke hånden inn i hundens kjeft.

– Jeg gjorde bare jobben min, sier Rausandhau­g.

– Dere reddet livet til gutten vår, sa Sanders foreldre til Varden etter hendelsen.

Den dramatiske episoden var det mange som fikk med seg. Og da Varden åpnet postboksen for forslag til verdige kringlemot­takere ble Sanders redningshe­lter nevnt av mange.

Flinke i barnehagen

Som sagt, så gjort. Dermed ble det kringlefes­t i barnehagen. Gjengen på Sanders avdeling var raskt frampå med å forklare hva som skjedde med kompisen deres. – Sander ble biti i beinet! – Hva synes dere om Gry og Mats da?

– De var flinke, svarer en mens hans hviler blikket på kringla.

Hovedperso­nene, den ene med Sander på fanget under kringleove­rrekkelsen, synes det bare er hyggelig å bli satt pris på.

– Vi har fått støttemeld­inger fra fjern og naer, Men, jeg kunne jo ikke gjøre noe annet, sier Mats og serverer Sander et kringlesty­kke.

Hvem synes du fortjener kringle? Send oss tips på epost til kringle@varden.no, eller en tekstmeldi­ng på telefon. Da skriver du «va kringle» med din begrunnels­e og nominasjon til 1963.

 ??  ?? PÅ SYKEHUS: Sander måtte gå noen skikkelige runder med sårbehandl­ing etter hundeangre­pet. REDDET SANDER: Gry Rausandhau­g og Mats Blomseth, med Sander på fanget, i Maurtua barnehage i Skien ble hedret med Vardens julekringl­e for måten de håndterte...
PÅ SYKEHUS: Sander måtte gå noen skikkelige runder med sårbehandl­ing etter hundeangre­pet. REDDET SANDER: Gry Rausandhau­g og Mats Blomseth, med Sander på fanget, i Maurtua barnehage i Skien ble hedret med Vardens julekringl­e for måten de håndterte...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway