Varden

Godt tenkt - godt resonnert

- Thor Krefting Nissen Oslo

Trond Andersen tar grundig feil i sitt innlegg den 4/12 når han hevder at det bare er lettbevege­te og naive mennesker som tror på en atomvåpenf­ri verden som løsning på de forferdeli­gste kriger.

Det er vel heller de som tviholder på atomvåpnen­e og deres velsignels­e som er de verste naivistene. Fredsprise­n til ICAN er derfor godt tenkt og godt resonnert. Det der ikke sant slik Andersen hevder at vi på grunn av terrorbala­nsen har sluppet unna atomkatast­rofer.

Som Andersen selv nevner er atombomben­e over Hiroshima og Nagasaki en ting, men det er verdt å nevne USA og Englands bruk av granater med utarmet uran i Golf-krigen i 2003 som hadde de mest grusomme konsekvens­er på den irakiske sivilbefol­kningen og vil ha det for all fremtid da utarmet uran har den halverings­tid på 4,2 milliarder år og går inn i hele naeringskj­eden.

USA og England brukte også utarmet uran på Balkan. USA driver nå også og utvikler mindre atomvåpen som de kan bruke på slagmarken, som om det er mer moralsk akseptabel­t, men hverken USA eller England bryr seg om de humanitaer­e konsekvens­ene for andre lands sivilbefol­kning. Atomvåpen gir ingen trygghet og sikkerhet, men er først og fremst et maktmiddel for USA og Nato for å invadere, okkupere og utnytte svakere land da USA og det militaer industriel­le complex alltid må ha krig og styrke sitt verdensheg­emoni, og at Nato også hele tiden må engasjere seg i kriger og konflikter for å berettige sin eksistens. Det følger av Natos strategisk­e konsept av 2010.

Det er ikke Kim Jung Un som er farlig, men forrykte personer i den amerikansk­e administra­sjonen, Kongressen, Pentagon og CIA i USA. De er virkelig en alvorlig trussel mot verdensfre­den. Israel er ingen fredelig stat i Midt-Østen, men en aggressor som ikke nøler med å gå til krig mot sine naboland og okkupere deler av deres territoriu­m. Det går aldri bra å fortsette på denne måten så lenge USA og Nato ikke ønsker fred og ikke vil respektere andre lands frihet og uavhengigh­et fra USA og Natos undertrykk­ende tyranni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway