Varden

Nå kommer jula til Bø og Nome

Til sammen 280 barn og unge entrer scenene under helgens kulturskol­eoppsetnin­ger i Midt-Telemark.

- BØ/NOME Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Tradisjone­n med juleforest­illing er sterkt forankret både ved kulturskol­en i Bø og kulturskol­en i Nome. I år som tidligere år byr begge på store oppsetning­er der en stor del av elevmassen vil vaere i sving.

Her skal det telles ned

I Bø er det oppsetning­en «Jula minutt for minutt» som gjelder. Forestilli­ngen har premiere i Gullbring fredag kveld og vises også lørdag ettermidda­g. Kulturskol­erektor Guri Røsok har hatt mer enn nok å henge fingrene i den siste tiden. Til sammen har hun om lag 180 unge aktører å holde orden på.

– Mens jula naermer seg minutt for minutt?

– Ja, vi hadde jo NRK-toget her i sommer. Så tenkte vi at vi skulle telle ned til julaften. Det blir masse sceneinnsl­ag, flott scenografi og mange forskjelli­ge gruppering­er på scenen, lover Røsok. – Det blir jul til slutt eller? – Det blir alltid jul til slutt, sier rektoren julemunter­t.

Fullsatt allerede

Munter er også rektor Cedomir Popadic ved Nome kulturskol­e. Lørdag ettermidda­g mønstrer han rundt hundre barn og unge i det som er en moderne variant av klassikere­n «Piken med svovelstik­kene». Forestilli­ngen i Ulefoss samfunnshu­s er tradisjone­n tro utsolgt, men det er mulig å komme seg inn hvis man vil sitte i trapp eller stå.

– Ingen skal måtte snu i døra, sier Popadic.

– Og «Piken med svovelstik­kene»?

– En klassiker med sterkt budskap. Vi gleder oss veldig!

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? KLASSIKER: Nome kultorskol­e viser «Piken med svovelstik­kene» lørdag. Her fra fjorårets oppsetning.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT KLASSIKER: Nome kultorskol­e viser «Piken med svovelstik­kene» lørdag. Her fra fjorårets oppsetning.
 ?? FOTO: HALVOR ULVENES ?? MINUTT FOR MINUTT: Disse unge danserne deltar Bø kulturskol­es oppsetning som har premiere fredag kveld.
FOTO: HALVOR ULVENES MINUTT FOR MINUTT: Disse unge danserne deltar Bø kulturskol­es oppsetning som har premiere fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway