Varden

Nysgjerrig på suksess

«Rein og skjaer nysgjerrig­het» har gjort at Frank Nilsen er aktuell med sin tredje podkast i løpet av 1,5 år.

- PORSGRUNN Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

I januar skrev Varden om Frank Nilsen, som helt uten medieerfar­ing nådde tusenvis av lyttere og topplisten med sin hjemmesnek­rede «Mental trener»podkast laget fra et lite kontor i Porsgrunn.

«Mental trener» podkasten holder fortsatt koken, men siden den gang har Nilsen også lansert «Ekstrempod­den» og laget TV-sendinger for Fatstone TV. Førstkomme­nde søndag lanseres han sin tredje podkast i år. «Suksess – veien til toppen», heter den, og er en serie samtaler med kjente personer som har oppnådd suksess i en eller annen form.

– Målet er å snakke om hva som gjorde at vedkommend­e nådde helt til toppen. Hva som inspirerer og driver dem, hva de gjorde da de møtte motgang, sier Nilsen.

Evig nysgjerrig

Første gjest ut er tidligere skiskytter Liv Grete Skjelbreid, deretter følger syklist Harald Tiedemann Hansen og den amerikansk­e stand up-manageren Barry Katz.

– Katz er kanskje ikke så kjent navn her i Norge, men mannen bak en rekke kjente standup-. komikere i USA. Han kunne fortelle at han ble inspirert og motivert av å få nei. Veldig interessan­t, forteller Nilsen entusiasti­sk.

Bakgrunnen for at han nå befinner seg i posisjon hvor han lager tre podkaster, hvorav to av dem er ukentlige, er evig nysgjerrig­het, ifølge ham selv.

– Rein og skjaer nysgjerrig­het er det som driver meg, sier han.

Drømmejobb­en

I 2018 kommer de første sponsorene på banen, og Nilsen kommer til å trappe ned på jobben som mental trener og satse maks på «podding».

– Jeg ville aldri gjort noe annet. Naermere drømmejobb­en kommer jeg ikke, sier Nilsen.

«Suksess – veien til toppen» er i første omgang tenkt å vaere en serie på ti episoder.

– Det er veldig moro å se at podkast virkelig skyter fart i Norge nå. Jeg tar opp kampen mot de store aktørene som en liten, privat aktør. Det blir litt som David mot Goliat, sier Nilsen.

Ifølge ham har «Ekstrempod­den» og «Mental trener» rundt 150.000 månedlige lyttere til sammen.

– Jeg er spent på hvordan den nye blir mottatt, sier han.

 ?? FOTO: LENE BEATHE ARNEBERG ?? NY PODKAST: Det har bare ballet på seg etter at Frank Nilsen startet po dkasten «Mentaltren­er», Nå er han aktuellm ed sin tredje po dkast på 1,5 år.
FOTO: LENE BEATHE ARNEBERG NY PODKAST: Det har bare ballet på seg etter at Frank Nilsen startet po dkasten «Mentaltren­er», Nå er han aktuellm ed sin tredje po dkast på 1,5 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway