Varden

Venteliste for å bli med i koret

Porsgrunn Gospelkor er så populaert, og kirkene dere ute så små, at det er venteliste for sangere som vil bli med i koret.

-

I helgen var det stappfullt i Vessia kirke da det populaere koret, som fylte 30 år i fjor, holdt tre julekonser­ter på rappen lørdag og søndag. Og som et symbol på hvordan pågangen er til koret, var det lang kø ved kirkeinnga­ngen nesten en time før konsertsta­rt.

– Vi har venteliste på å komme inn i koret også, sier korveteran Kjell Vidar Eriksen.

Tårer og glede

Eriksen forteller at det er lite utskifting­er.

– Vi har det jo så fint i koret, så de som blir med, de blir også vaerende, sier han.

Porsgrunn Gospelkor har fast øvingssted i KUF-huset i byen. Med et eget sted som dette, hvor alt av utstyr er på plass, gjør det noe med samholdet, ifølge Eriksen.

Per i dag teller den sangglade gjengen drøye 50 medlemmer i alderen litt over 20 til nesten 70 år. Antallet er akkurat litt over smertegren­sa til hva kirkene de pleier å holde konserter i klarer å romme.

– Det er så vidt plass i kirkene vi synger i. Minitribun­ene koret står på er spesialbyg­de, forteller dirigent Thorbjørn Nygård.

Under 30-årsfeiring­en i fjor holdt koret konsert i AElvespeil­et. Der var det god plass. Men:

– Vi får ikke den samme kontakten med publikum i slik storsal, som vi gjør i en kirke som for eksempel denne, sier Nygård.

I helgen kom han naer publikum allerede etter første sang. Vanligvis pleier nemlig dirigenten å bli så rørt av julestemni­ngen, at han nesten gråter under noen av julesangen­e. Han lovet at i år skulle ikke det skje.

– Denne konserten skal vaere fylt med glede og ikke tårer, sa Nygård.

Men: Nygård måtte som vanlig tørke tårer også denne gang.

Konserter til våren

Nygård er tydelig på at når koret holder konserter, så er det for publikum.

– Vi skal jo synge for folk, og da må vi gi dem det de vil ha, sier Nygård som dirigerte alt fra amerikansk gospel til tradisjone­lle julesanger og salmer under trippelkon­sertene i helgen.

Porsgrunn Gospelkor er på plass igjen med konserter til våren

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? POPULAERT KOR: Porsgrunn Gospelkor teller drøye 50 medlemmer, i tillegg til faste bandmedlem­mer. Størrelsen gjør at de så vidt får plass i noen av kirkene de holder konserter i. I helgen fylte koret Vessia kirke på alle tre konsertene de holdt.
BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL POPULAERT KOR: Porsgrunn Gospelkor teller drøye 50 medlemmer, i tillegg til faste bandmedlem­mer. Størrelsen gjør at de så vidt får plass i noen av kirkene de holder konserter i. I helgen fylte koret Vessia kirke på alle tre konsertene de holdt.
 ??  ?? SESONGKONS­ERTER: Etter årets julekonser­ter, gjør dirigent Thorbjørn Nygård og korveteran Kjell-Vidar Eriksen seg klar for vårkonsert­er.
SESONGKONS­ERTER: Etter årets julekonser­ter, gjør dirigent Thorbjørn Nygård og korveteran Kjell-Vidar Eriksen seg klar for vårkonsert­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway