Varden

Revansjsug ne før cup spillet

De norske håndballje­ntene fikk seg en vekker i fredagens VM-tap mot Sverige. I åttedelsfi­nalen mot Spania er de klare for å løfte seg noen hakk.

-

Det var en tilsynelat­ende ubekymret Thorir Hergeirsso­n som møtte pressen en kort stund etter trening i Leipzig søndag kveld. Landslagss­jefen forteller om spillere som er veldig «på» før VM går inn i sluttspill­fasen.

– Jentene vil inn i manesjen igjen og ta en liten revansj. De vil løfte seg fra det vi gjorde der. Og det er jeg sikker på at vi gjør, sa Hergeirsso­n.

Forsvarstr­ening

Søndagen handlet om å få litt fart i kroppen igjen etter en lang bussreise dagen før. Dessuten har Norge drillet litt i forsvarssp­ill.

– Vi har forberedt oss på Spanias kontringss­pill. Spillet deres er annerledes enn før. Det er mer krysningss­pill, spill gjennom soner og mer flyt. Det går riktig fort, sier Hergeirsso­n om mandagens motstander.

Vekker

Han fikk igjen spørsmål om han har vurdert å hente inn en spillertyp­e som Linn Jørum Sulland til cupspillet. Svaret var negativt.

– Hvorfor skulle jeg det? Vi føler at vi har de rette spillerne til å møte Spania, sa islendinge­n.

Norge vant overlegent i fire kamper i gruppespil­let før det ble 28-31-tap i den siste kampen. Hergeirsso­n er med på at det var greit å få en vekker, men skulle helst sett at de ikke hadde tapt kampen.

50/50

– Det er godt å få en tøff, jevn kamp før vi går inn i cupspillet, ja. Vi skulle gjerne ha vunnet den, men vi var akkurat ikke gode nok til å klare det.

Mot Spania er naturligvi­s kun seier godt nok.

– Det er en cupmatch, og det er helt åpent. 50/50, som vi pleier å si. Det er to lag som har gjort gode kamper og vaert bra på sitt beste, vurderer landslagss­jefen.

(NTB)

 ??  ?? SER FRAMOVER: Thorir Hergeirsso­n hadde det tøft mot Sverige. Nå ser landslagst­reneren ser fram til åttedelsfi­nalen mot Spania.
SER FRAMOVER: Thorir Hergeirsso­n hadde det tøft mot Sverige. Nå ser landslagst­reneren ser fram til åttedelsfi­nalen mot Spania.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway